Societat

CLIMA

Calor asfixiant a Europa, els EUA i la Xina

El gegant asiàtic va registrar aquest diumenge la temperatura més alta de la història del país, 52,2ºC

Calor sufocant al sud d’Europa, els EUA i la Xina. Les temperatures al vell continent podrien arribar, a causa de l’anticicló Caronte, fins als 47°C a Sardenya aquesta setmana, segons informen mitjans italians.

A Itàlia, les autoritats han advertit la població que es prepari per l’“onada de calor més intensa de l’estiu i també una de les més intenses de tots els temps”, ja que en els propers dies s’esperen màxims històrics a ciutats com Roma, Bolonya i Florència i el ministeri de Salut ja ha posat en alerta vermella setze ciutats, mentre que els bombers estan lluitant contra incendis forestals a Grècia i a l’illa canària de La Palma, que aquest cap de setmana ha cremat unes 3.500 hectàrees, segons l’agència Efe, i ha obligat a evacuar 4.000 persones. A l’Estat espanyol es preveu que les temperatures superin els 40ºC a Andalusia. També es temen incendis i problemes de salut de la població més vulnerable a causa de la calor a països com Romania o Bulgària.

Els EUA també estan patint temperatures de rècord i les autoritats han alertat de calor “potencialment mortal”, que es concentra al sud-est del país. S’espera que les temperatures superin els 37ºC fins almenys a mitjans de setmana, especialment al desert i al centre de Texas. A la Vall de la Mort, a Califòrnia, aquest diumenge es va arribar als 53,3ºC. El país, però, també està patint inundacions en diversos estats i, al nord-est, s’enfronta al fum a causa dels incendis forestals del Canadà.

Més de 52 graus a Xinjiang

Pel que fa a la Xina, diumenge va registrar la temperatura més alta de la història, 52,2ºC a Xinjiang, al nord-oest del país, segons ha confirmat aquest dilluns l’Administració Meteorològica xinesa. Les autoritats xineses han advertit d’un temps extrem i de “múltiples desastres naturals” aquest estiu, que ja comencen a fer acte de presència, amb el tifó Talim, que ha assotat Hong Kong amb vents màxims sostinguts de 140 quilòmetres per hora i ha tocat terra aquest dilluns a la Xina continental.S’espera que Talim es debiliti dimecres al Vietnam, segons el Centre Meteorològic Nacional de la Xina.

El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha fet una piulada aquest dilluns en la qual ha dit que “en moltes parts del món es preveu que avui sigui el dia més calorós de la història” i ha afegit que “La #CrisiClimàtica no és un avís. Està passant. Insto els líders mundials a ACTUAR ara”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins