Societat

ESTAT ESPANYOL

Igualtat avisa del perill de l’estiu per a les dones maltractades

La delegada del govern espanyol contra la violència de gènere, Victoria Rosell, ha demanat a la societat “estar especialment alerta”

La delegada del govern espanyol contra la violència de gènere, Victoria Rosell, ha alertat aquest dimarts que “l’estiu és una època compromesa per a les dones que pateixen maltractament” i ha demanat a la societat “estar especialment alerta davant la violència de gènere més extrema”.

Rosell, en declaracions recollides per l’agència Efe i l’ACN després del comitè de crisi celebrat aquest dimarts per analitzar els set assassinats de dones a mans de les seves parelles o exparelles el mes passat —als quals se’n podria sumar un vuitè si es confirma l’assassinat d’una noia de 22 anys aquest dilluns a Utrera (Sevilla) presumptament pel seu marit—, ha avisat que el mes de juliol és en el que es produeixen més víctimes de tota la sèrie històrica amb deu el 2010 i el 2019 i nou el 2015.

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha coincidit a dir que “aquests mesos necessitem una alerta especial” i ha assegurat que “sempre podem fer alguna cosa per estendre la mà a una víctima”. “Davant el més mínim dubte no ho deixeu passar, truqueu al 016 o al 112 si és una emergència”, ha subratllat.

De les dones assassinades aquest juliol, que deixen quatre menors orfes, només una havia presentat denúncia, la víctima de 54 anys assassinada a Humilladero (Màlaga). “El silenci de l’entorn és una mica còmplice o encobridor d’aquesta violència”, ha assenyalat Rosell, que ha puntualitzat que les víctimes moltes vegades “no estan en condicions de denunciar”. “Per això insistim tant a ser proactives en la detecció precoç d’aquesta violència abans que sigui massa tard”, ha postil·lat.

La delegada del govern espanyol contra la violència de gènere ha assegurat que a la reunió s’han proposat mesures com “insistir en la necessitat de recursos especialitzats”, entre els quals destaca els punts violetes en espais de lleure típics de l’estiu, com ara el sector hoteler, l’oci nocturn, els festivals, les piscines o l’hostaleria. També ha destacat que diverses de les dones assassinades tenien “barreres idiomàtiques” i ha recordat que el 016 atén en 53 idiomes i ha proposat formar els traductors i intèrprets que les atenen.

Rosell també ha defensat que els missatges que arriben als joves “no poden ser de relativització de les violències masclistes i molt menys de negacionisme” i ha demanat “responsabilitat als mitjans de comunicació”, ja que, segons les seves paraules, “poden col·laborar a donar a conèixer” els recursos i “fer sentir seguretat a les dones”. Finalment, ha sentenciat que, si bé les institucions “tenen els seus deures”, la ciutadania també té el seu paper a “demostrar que no hi ha tolerància contra qualsevol tipus de violència de gènere”.

La reunió d’aquest dimarts ha estat la quarta del comitè de crisi convocada per Igualtat i en les quals també participen Justícia, Interior, Fiscalia i les comunitats autònomes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins