Societat

Tancats tres parcs naturals pel risc d’incendi

La mesura, efectiva a partir d’avui, afecta els espais dels Ports, Cardó-Boix i Cap de Creus

El govern alerta del perill al litoral i prelitoral de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Empordà

El govern ha acordat restringir a partir d’aquesta passada mitjanit els accessos als espais naturals protegits dels Ports, Cardó-Boix i Cap de Creus davant l’elevat risc d’incendi previst per avui i que pot allargar-se fins al cap de setmana, motiu pel qual s’ha activat l’alerta a 23 municipis de 5 comarques catalanes. De fet, aquest matí, els vents de mestral ja bufaven amb molta intensitat, i les autoritats preveuen que l’episodi es pugui intensificar en les pròximes hores i dies.

El Pla Alfa ha estat activat en el seu nivell més alt, el nivell 3, a causa de la baixa humitat i la calor que han creat un escenari d’alt risc d’incendi. Davant aquesta situació, Agents Rurals, Mossos d’Esquadra, voluntaris ADF i les brigades del parc natural han reforçat el dispositiu de vigilància i control per evitar conductes temeràries que puguin provocar incendis i per informar els visitants despistats, segons informa l’ACN. Amb tot, el tancament dels parcs naturals també té com a objectiu garantir que no hi hagi persones dins dels massissos en cas que calgui atendre una emergència.

En concret, segons informava ahir l’executiu en un comunicat recollit per l’ACN, el perill d’incendi forestal es concentra a les zones del litoral i del prelitoral de Tarragona, Terres de l’Ebre i Empordà. El departament d’Acció Climàtica ha alertat que el risc s’allargarà fins al cap de setmana, amb l’episodi de vent més important d’aquest estiu al litoral i prelitoral de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Empordà.

A causa del vent, les baixes humitats i les zones amb sequera acumulada, com l’Empordà, la costa central de Barcelona, el Camp de Tarragona i l’interior de les Terres de l’Ebre, hi ha risc d’incendis forestals de ràpida evolució, encara que la previsió és que la situació millori de cara a diumenge, 6 d’agost.

Davant d’aquesta situació, el govern ha demanat que extremi la precaució i Protecció Civil ha convocat per demà el comitè tècnic del pla d’emergències per incendis (Infocat) per fer un seguiment de la situació.

Els municipis on s’ha activat el nivell 3 del Pla Alfa (amb què els Agents Rurals determinen el risc d’incendi en una escala del 0 al 3) estan situats a les comarques de l’Alt Empordà, el Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta.

La decisió de restringir els accessos als tres parcs naturals respon a la necessitat de reduir el risc que s’iniciï un incendi a causa de l’acció de l’home i per evitar que hi hagi persones vulnerables a la zona en cas que hi hagi foc.

A més, als municipis amb el nivell 3 del Pla Alfa també s’han suspès un total de 1.792 activitats de risc d’incendi, entre les quals les relacionades amb l’ús de radials, activitats d’apicultura o forestals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR
urbanisme

Els veïns de la Sagrada Família fan reobrir el debat urbanístic

Barcelona
SERVEIS

Dilluns comencen les obres de la nova estació d’autobusos de Lleida

LLEIDa
GIRONA

L’Associació Contra el Càncer surt al carrer per impulsar la recerca

GIRONA
JUDICIAL

Proposen l’indult parcial per al veí de Tàrrega que tenia un arsenal a casa

TÀRREGA

Joan Pijoan, nou director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

olot
Societat

La policia local de Santa Coloma troba una iaia de 104 anys desorientada

Santa Coloma de Gramenet