Societat

barcelona

L’Ajuntament no veu relació entre la Mercè i una nit amb sis apunyalats

L’Ajuntament de Barcelona considera que no es pot vincular el cas de sis apunyalaments en una sola nit a la ciutat amb el fet que la matinada en què es van produir sigui una de les més transitades de l’any per la celebració dels concerts multitudinaris de la festa major.

Xavier Marcé, regidor socialista durant el mandat anterior i repescat a l’Ajuntament per Jaume Collboni en el paper de comissionat de Cultura i Indústries Culturals de la ciutat, va ser l’encarregat ahir de valorar els greus fets ocorreguts la matinada de diumenge i els va atribuir al batec habitual de les nits a la gran ciutat.

En concret, Marcé va fer un prec a la premsa: “Hauríem de ser capaços d’analitzar les festes amb independència de la vida nocturna de la ciutat, que lamentablement té incidències amb més assiduïtat de la que voldríem.”

Es tracta de l’apunyalament de sis persones en dos punts del districte de Sant Martí. El mòbil i l’autoria dels fets encara es desconeixen, però s’atribueixen a una banda que hauria perpetrat uns atacs gratuïts a ciutadans que caminaven pel carrer.

Després de viure dos anys seguits d’incidents als carrers adjacents a la plaça Espanya, on fins ara es feien els concerts de la Mercè, l’Ajuntament ha triat aquest any nous emplaçaments més allunyats dels barris, com la Zona Universitària, la platja del Bogatell i el Moll de la Fusta, per tal de pacificar l’ambient. Tot i això, la primera nit de concerts ja hi va haver detinguts i la segona es van produir els atacs amb arma blanca i dinou detencions més.

L’ús del carrer Menéndez Pelayo, al costat del tanatori de les Corts i molt a prop del Camp Nou, ha aconseguit allunyar les multituds dels barris més residencials, però, a la vegada, s’ha convertit en un problema en el moment del retorn a casa. D’aquesta manera, la matinada de diumenge, la Guàrdia Urbana va haver de tallar l’avinguda Diagonal de Barcelona per facilitar el pas dels milers de joves que sortien de concert i el metro va tenir problemes per donar servei a la gran demanda concentrada en hores punta, tot i estar en funcionament de manera ininterrompuda.

Nous escenaris

La nit va ser concorreguda i, durant tot el dia d’ahir, jornada gran de la patrona de la ciutat, els carrers van bullir de persones. El bon dia que va fer, molt de sol i gens de calor, va afavorir que la ciutadania sortís de casa per omplir la plaça de Sant Jaume, amb l’actuació de les colles castelleres de la ciutat, així com el carrer Pelai i la Rambla, per no perdre’s detall del seguici de cultura popular.

Durant tot el dia, el parc de l’Estació del Nord va continuar sent un formiguer de persones que van voler viure els espectacles de carrer que ahir van estrenar l’escenari de la superilla al carrer Consell de Cent, on, per exemple, la ballarina Berta Baliu va interpretar un dels seus espectacles d’altura, penjada de la façana d’un edifici. Al vespre també va ser un èxit de concurrència l’espectacle de llum amb 200 drons que es va fer davant la platja de la Barceloneta.

LA XIFRA

83.000
persones
van seguir dissabte a la nit els concerts al carrer Menéndez Pelayo, la platja del Bogatell i el Moll de la Fusta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona