Societat

El primer vaixell amb aigua des de Tarragona arriba al port de Barcelona

El primer vaixell amb aigua procedent de Tarragona ha atracat a les 08.50 hores d'aquest dimarts al port de Barcelona, fet que suposarà la posada en marxa d'una de les principals mesures excepcionals davant de la sequera que pateix Catalunya.

El vaixell, que ha sortit de Tarragona a les 04.15 hores d'aquesta matinada, té una capacitat de 19.000 metres cúbics i es calcula que trigarà 17 hores a descarregar tota l'aigua. Aquesta càrrega ha de cobrir un 10% dels consum d'aigua de boca de la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Aquest primer vaixell servirà per comprovar el "correcte funcionament de la instal·lació". Dijous, 15 de maig, arribarà un segon vaixell provinent de Marsella amb aigua potable que ja s'utilitzarà per al subministrament. El tercer arribarà el 19 de maig amb aigua prepotable també procedent de Marsella.

El vaixell, de 145 metres de llarg i 24 d'ample, ha sigut rebut al port de Barcelona per més d'un centenar de periodistes i càmeres de televisió de diversos països que han volgut immortalitzar l'arribada a Barcelona del primer dels sis vaixells que subministraran aigua a la ciutat.

L'arribada del vaixell s'ha produït l'endemà dels temporals de pluja que durant uns quants dies han descarregat sobre Catalunya i han permès millorar notablement l'estat dels pantans de les conques de l'interior, que estan al 28% de la seva capacitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.