Societat

La Iaeden torna a reclamar un debat públic sobre el trasllat de les estacions a Vilafant

Una vegada més demanen que es consulti a la ciutadania sobre el trasllat

La Iaeden ha reclamat en un comunicat “un debat públic i que es consulti a la ciutadania sobre el trasllat de les estacions a Vilafant”. Segons expliquen, el ple de l’ajuntament de Figueres va aprovar la creació d’un “Comissionat per la transformació ferroviària de Figueres” que, bàsicament, hauria d’assessorar el consistori en matèria d’infraestructures ferroviàries i viàries relacionades amb el trasllat de l’estació a Vilafant. Des de IAEDEN-SALVEM L’EMPORDÀ es vol manifestar el seu desacord: “El document que crea aquest comissionat, dóna per fet el trasllat de l’estació, eludint l’imprescindible debat sobre la seva conveniència. Ateses la magnitud de l’obra i les importants repercussions que tindria, tant a nivell urbanístic i mediambiental com sobre la mobilitat i per a tota la comarca, creiem que el que ara convé és crear un espai de debat destinat a trobar el consens social sobre la solució a tota la problemàtica”. L’entitat ecologista creu que s’hauria d’haver comptat amb la presència d’experts neutrals de diferents disciplines, de totes les administracions implicades, incloent una representació de la resta dels municipis i d’entitats representatives de la comarca. “En comptes d’això, l’Ajuntament de Figueres, ens imposa el trasllat de l’estació creant aquest “Comissionat” només per assessorar sobre els detalls i deixant de banda alternatives més viables i amb menys impacte”.

La IAEDEN-Salvem l’Empordà constata que fa 15 anys que equips de govern de Figueres, presidits per 5 alcaldes i alcaldesses diferents, “s’entrebanquen amb la mateixa pedra”. “Els alcaldes marxen i els passos a nivell es queden”. Segons afirmen, el trasllat de l’estació implica unes inversions enormes en una ciutat amb “molt poc pes polític o electoral”. “És legítim preguntar-se si l’estratègia seguida fins ara no ha estat equivocada. Efectivament, mentre Figueres feia volar els coloms del trasllat a Vilafant i dela falsa intermodalitat, una dotzena de poblacions catalanes han optat per conservar les estacions al centre i per integrar el traçat de les vies amb diverses modalitats de soterrament. Una solució molt més barata i senzilla de fer que traslladar l’estació. Només Salou ha optat pel trasllat i la seva estació ha perdut el 70% dels viatgers”, asseguren.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PATRIMONI

Quart disposa de la rectoria de Sta. Margarida fins a l'any 2047

QUART

Fomentar el benestar emocional a través de l’escriptura

olot
Meteorologia

El pla Inuncat es manté en prealerta

Barcelona

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona
societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona