Societat

Iran

Detinguda la mare de la jove iraniana que la “policia de la moral” va deixar en coma per no dur el vel

Grups pels drets humans denuncien que es desconeix la situació de Shahin Ahmadi, que s’havia apropat a l’hospital on és ingressada Armita Garavand

El règim amenaça l’entorn de la jove perquè no es difonguin informacions o notícies d’ella

Les autoritats de l’Iran han detingut la mare d’Armita Garavand, la jove de 16 anys en coma des de diumenge després d’haver estat presumptament agredida per agents de la “policia de la moral” al metro de Teheran, segons han denunciat grups de defensa dels drets humans.

L’organització kurda Hengaw, amb seu a Oslo, informa aquest dijous que Shahin Ahmadi hauria estat arrestada a l’entorn de l’hospital militar Fajr, on continuada ingressada la seva filla, i no se sap res d’ella des de dimecres al vespre.

Segons una font de l’ONG, Ahmadi hauria estat “arrestada violentament” per les forces de seguretat de la República Islàmica. Segons explica Hengaw, actualment es desconeix el parador i les condicions de detenció d’Ahmadi i la família està sotmesa un estricte control, que els impedeix revelar qualsevol informació al respecte.

A més, segons Hengaw, les autoritats també haurien advertit als alumnes de l’Acadèmia d’Art Arwa al-Wathqi, on estudia Garavand, que s’abstinguin de publicar qualsevol informació sobre la seva companya, incloses fotografies de la noia.

Armita Garawand, originària del kurdistan, està hospitalitzada des de l’1 d’octubre després d’un incident al metro de Teheran, on viatjava amb dues amigues, totes tres sense el vel islàmic. Segons la informació difosa per activistes pels drets humans, la noia va ser agredida per agents de la “policia de la moral” per no dur l’hijab, una situació que recorda el cas de Mahsà Aminí, que va morir al setembre de l’any passat després de ser detinguda per la “policia de la moral” per no dur ben posat el vel. El succés va desencadenar una gran onada de protestes al país que va durar mesos, i que el règim només va aconseguir apaivagar amb una forta repressió. Almenys 500 persones van morir, 22.000 van ser detingudes i set manifestants van ser executats, un dels quals en públic. A més, en els últims mesos el règim ha passat a l’ofensiva per restablir l’estricta obligatorietat del vel, menys observada des del cas Aminí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA