Societat

Som Cultura proposa una visita nocturna al cementiri de Figueres

La vuitena edició del festival arriba amb una trentena de propostes genuïnes

Una visita nocturna al cementiri de Figueres de la mà del forense Narcís Bardalet és una de les propostes estrella del festival Som Cultura d’aquest any, el mes de les experiències culturals a la Costa Brava i el Pirineu de Girona que arriba a la vuitena edició amb una trentena d’activitats genuïnes per redescobrir l’àmplia oferta cultural, patrimonial i artística de les comarques gironines.

El festival també proposa descobrir la relació que tenia el pintor Joaquim Sorolla amb el municipi de Lloret de Mar o un tast de vins i xocolates a Begur, productes que van portar els indians. Més activitats són una visita guiada a l’antiga rectoria de Talltorta, a Bolvir de Cerdanya, per conèixer com es van crear les pintures barroques de l’església de Sant Climent; o veure el monestir de Sant Pere de Rodes a partir de les notes que l’arquitecte Lluís Domènech i Muntaner va fer el 1983.

El festival Som Cultura també ha programat diverses activitats familiars. La més important és ’Els museus surten al carrer’, en què disset equipaments culturals mostraran part dels seus actius a l’exterior del Museu de la Pesca de Palamós al llarg de tot el matí del dissabte 19 de novembre. També es pot fer un taller botànic a partir d’una passejada pels jardins de Marimurtra de Blanes.

Durant la presentació, el vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Joan Plana, ha destacat la importància de descobrir un dels recintes que habitualment acaparen grans obres artístiques i arquitectòniques com ara els cementiris però que per qüestions culturals habitualment no són punts turístics. Per la seva banda, el president del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Noguer, ha insistit en la importància de fomentar el turisme fora de temporada.

De moment, ja s’han venut un 30% de les entrades a diferents activitats programades. A més s’han esgotat les entrades per a la visita nocturna del cementiri de Figueres, la visita a la catedral de Girona i la ruta pel camí de l’Oliba.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Condemnada una advocada per enganyar l’Associació d’Avis del Bon Pastor

Barcelona
Infraestructures i Serveis

La millora de la C-37 entre Valls i Pont d’Armentera, aquesta tardor

Valls
Infraestructures i serveis

Nou itinerari per a vianants i ciclistes entre Manresa i Santpedor

Manresa
SOCIETAT

Terrassa col·labora amb projectes d’ajuda a Sudan, Haití, el Marroc i Palestina

Terrassa
Regne Unit

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona