Societat

seguretat

Més hores de patrullatge antiterrorista

Conscients que el que passa a Israel i a la Franja de Gaza té conseqüències en la seguretat europea i també a Catalunya, els Mossos d’Esquadra han acordat reforçar els espais altaments sensibles, amb més hores de patrullatge i també amb una actuació “més proactiva”. Així ho van acordar ahir durant la reunió del gabinet antiterrorista convocat pel conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, en què es va decidir reforçar l’actual nivell 4 sobre 5 d’amenaça terrorista, incrementant especialment la vigilància en espais vinculats a la comunitat jueva i altres punts estratègics. Del que es tracta, segons va explicar el comissari en cap, Eduard Sallent, és de fer més identificacions de vehicles i persones. “Fins ara els dispositius tenien una finalitat més reactiva, però cal més prevenció i detecció”, va destacar Sallent. Per poder fer-ho s’augmenta la bossa de 160.000 hores retribuïdes addicionals al treball ordinari per cobrir esdeveniments especials. La previsió és augmentar aquesta bossa amb 80.000 hores més per respondre al nou escenari de conflicte internacional. “Cal replantejar aquest esforç”, va destacar Sallent, que va explicar que des del 7 d’octubre el cos ha multiplicat per quatre les hores de patrullatge per protegir espais d’interès sensible per a la comunitat israeliana.

Entre els llocs on ara també hi haurà una vigilància especial s’ha inclòs el consolat d’Israel i l’estadi olímpic Lluís Companys, pel fet que és on ara juga les seves competicions el FC Barcelona. També s’ha establert intensificar l’intercanvi d’informació amb la resta de cossos de seguretat, tant públics com privats, i s’ha acordat que la matinada de dijous de la setmana vinent es farà un simulacre d’atemptat terrorista a l’estació de Sants de Barcelona. Sallent va informar que serà “el més important fet fins ara” en aquesta matèria i servirà per posar en pràctica mitjans tecnològics i procediments policials. El simulacre ja estava previst abans de la reunió d’aquest divendres “com a activitat d’entrenament” i hi intervindran patrulles de les unitats de seguretat ciutadana, ordre públic i el grup d’intervencions especials.

El conseller Elena, que va demanar “responsabilitat” a l’hora de compartir informació sobre el risc d’atemptat terrorista a Catalunya, va ressaltat que es manté el risc 4 sobre 5 perquè no hi ha indicis que condueixin a incrementar-lo. Tot això, ja es va haver d’aplicar el protocol antiterrorista, ahir, per una falsa alarma a l’Hospital General.

Per altra banda, i en el marc de la Nit de les Religions d’aquest cap de setmana, s’ha acordat no obrir cap dels llocs de culte dedicats a la religió jueva.

Captació gihadista a xarxes socials

La Policía Nacional ha detingut quatre persones a Cubelles i en altres punts de l’Estat per proselitisme i captació gihadista en xarxes socials. El líder del grup realitzava un consum massiu de contingut violent i utilitzava internet per captar i adoctrinar altres usuaris. Enllaçats a través de grups tancats, havien passat un procés de radicalització en què reclamaven “vessar sang per recuperar al-Àndalus”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona