Societat

societat

Investiguen dues monitores de menjador de Vallirana per presumptes agressions sexuals

Els Mossos d’Esquadra han rebut denúncies per part de dues famílies del centre L’Olivera

Els Mossos d’Esquadra estan investigant dues monitores de menjador de l’escola L’Olivera de Vallirana per presumptes agressions sexuals a dos menors. Fonts policials han detallat a l’ACN que la policia catalana ha rebut aquesta setmana les denúncies de les dues famílies afectades. Les monitores estan contractades per la Fundació Fundesplai i avui els seus responsables es reuneixen per analitzar la situació. L’ajuntament de Vallirana ha emès un comunicat mostrant el “ferm rebuig a qualsevol mena de violència i agressió, especialment envers els infants”. El consistori informa que ha activat els protocols i actuacions establertes per fer front a casos d’agressions sexuals.

El Departament d’Educació ha indicat que el centre s’ha posat en contacte amb els Mossos d’Esquadra i amb els Serveis Socials, mentre ha comunicat a les famílies l’activació de diversos protocols. “També s’ha expressat comprensió pel neguit que han mostrat les famílies”, afegeixen les fonts consultades per l'ACN. Al mateix temps, el Departament indica que ha posat l’USAV (Unitat de Suport a l’Alumnat en situació de Violència) en contacte amb la direcció de L’Olivera per oferir-li assessorament, algora que la inspecció educativa “està vetllant” per la situació. Per la seva part, Fundesplai ha emès un comunicat on ressalta que el protocol activat implica recollir tota la informació “de manera rigorosa i sistemàtica amb màxima agilitat” i fer-ho protegint l’interès superior dels infants. En aquest sentit, relaten que s’han concretat diferents mesures preventives, com apartar les persones suposadament implicades i garantir un traspàs constant d’informació amb la direcció del centre i les autoritats. Fundesplai ressalta que compta amb una Comissió de Bon tracte cap a la infància i l’adolescència per vetllar per la generació d’entorns segurs i la prevenció d’assetjaments. També recorda que disposa de delegats de prevenció d’abusos sexuals i que formen periòdicament els equips educatius en aquesta matèria. “Fundesplai rebutja rotundament qualsevol meva de violència a la infància i l’adolescència”, assevera l’entitat. Al seu torn, l’Ajuntament de Vallirana també s'ha pronunciat a través d'un comunicat on mostra el “ferm rebuig a qualsevol mena de violència i agressió, especialment aquells exercits sobre els infants”. El consistori demana “respecte” per les actuacions policials i el procés judicial obert per garantir la protecció de tots els afectats. Afegeix que dilluns va reunir la Junta de Portaveus de forma extraordiària i que es va acordar mostrar el suport a les famílies afectades, a la direcció del centre i a l’AFA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins