Societat

Concentració a l’hospital de Palamós en suport a dos metges palestins

Els professionals sanitaris tenen familiars en el conflicte armat i demanen repatriar-los

Una seixantena de treballadors de l’hospital de Palamós s’han concentrat aquest dimarts al migdia davant del centre en suport als dos metges del Sistema de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) palestins, informa l’ACN. Els dos treballadors tenen familiars atrapats en la zona del conflicte armat amb Israel.

Els concentrats han demanat a la Generalitat que faci de mediadora amb l’Estat per tal que aquest tregui els familiars de la guerra. Demanen que es faci un corredor sanitari per tal d’evacuar la societat civil i “sobretot els infants” que viuen a Gaza. La presidenta del comitè d’empresa, Susana Garcia, ha assegurat que els treballadors estan “consternats” amb el conflicte bèl·lic i amb la poca implicació dels estats occidentals en aquesta guerra.

Asseguren que es reuniran davant de l’hospital cada dimarts fins que s’obrin corredors sanitaris per tal que els infants puguin escapar de la zona afectada pel conflicte armat.

Els metges palestins

Bashir El Hayek és un cirurgià i cap del servei d’Oftalmologia a l’hospital de Palamós. Ell és palestí i té la nacionalitat espanyola. Està casat i té quatre fills, tots ells amb nacionalitat espanyola però resideixen a Gaza. Amb l’escalada del conflicte amb Israel, Bashir El Hayek va demanar al Ministeri d’Exteriors que repatriés la família cap a l’Estat. El metge assegura que malgrat que la dona i els fills constaven com a residents a Gaza en el consolat espanyol a Jerusalem, no ha rebut resposta a cap de les peticions que ha fet d’auxili per evacuar la família.

Bashir El Hayek ha estat molts dies sense tenir cap notícia de la seva dona i els fills. L’única informació que havia rebut és que la casa familiar de la seva dona havia quedat arrasada per una bomba i havia provocat la mort dels sogres, els cunyats i els nebots. La dona i els fills però havien anat contactant amb el pare mentre carregaven el mòbil amb la poca gasolina que quedava al cotxe.

Aquest diumenge, Bashir El Hayek va aconseguir parlar amb ells i els han informat que són vius, han aconseguit fugir de la franja. Malgrat tot, no poden atendre les necessitats bàsiques d’higiene com ara rentar-se la cara i el menjar cada vegada escasseja més. Per això, el cap d’Oftalmologia ha reiterat la seva petició al Ministeri d’Exteriors perquè evacuï la família de Gaza i pugui reunir-se amb ells a Palamós.

En una situació similar hi ha un altre metge de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de la Bisbal d’Empordà, Raghid Aburamadan. En aquest cas, també té la família atrapada a Gaza i demana a l’Estat que habiliti un corredor sanitari perquè puguin tornar a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona