Societat

L’encesa de l’arbre de Nadal atreu 50.000 persones

L’acte no ha comptat amb representats del PSC, ERC i els comuns, que ho qualifiquen d’acte propagandístic

Un arbre instal·lat a un centre comercial de Granada és per ara el més alt de l’Estat

L’encesa de l’arbre de Nadal de Badalona ha estat un èxit d’assistència. Segons la Guàrdia Urbana, unes 50.000 persones s’han congregat a la plaça Josep Tarradelles i rodalies, el que ha provocat problemes de trànsit a l’entorn del Gorg. Entre els assistents no hi ha hagut representants del PSC, ERC i Badalona en Comú Podem, que ho han qualificat com un acte propagandístic del PP. També ho ha definit així Guanyem Badalona.

L’encesa de l’arbre ha estat precedida per una actuació de la La Big Band de l’Escola de Música Moderna de Badalona, que ha amenitzat l’espera amb un repertori de cançons nadalenques. L’encesa de l’arbre ha anat acompanyada d’un espectacle de llums i so. És tracta d’una activitat que es repetirà cada dia fins que acabin les festes de Nadal.

L’alcalde de la ciutat, Xavier Garcia Albiol, ha declarat que “hem de resoldre els problemes de la ciutat com la neteja i la inseguretat, i ho estem començant a fer, però els veïns de Badalona també mereixem tenir el millor Nadal de tot el país i ho estem demostrant”.

L’altura de l’arbre de Nadal de Badalona ha provocat una picabaralla amb l’Ajuntament de Vigo, que durant anys s’ha vantat de tenir el més alt de l’Estat. El de Badalona fa 40 metres d’altura i 15 de diàmetre Quan es va anunciar, al setembre, superava en cinc metres l’arbre de Vigo, i això va servir perquè Garcia Albiol declarés que “a Badalona som els primers en moltes coses”.

Posteriorment, l’alcalde Vigo, el socialista Bel Caballero, va afirmar que l’arbre del seu municipi seria de 40,5 metres. Es dóna el cas que la instal·lació de tots dos arbres va a càrrec de la mateixa empresa, Ximénez Iluminación. A la pugna entre les dues ciutats per l’arbre més alt de l’Estat, però, els han sortit competidors. Un centre comercial de Granada ha instal·lat un de 55 metres d’alt. L’Ajuntament de Cartes, a Cantàbria, ha anunciat però que el 5 de desembre instal·larà un que superarà els 65 metres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia