Societat

BARCELONA

Les entitats alerten que el 28% dels sensellar tenen una feina

El 28% de les persones que viuen al carrer a Barcelona tenen una feina. Aquesta és la dada que va destacar ahir la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar Barcelona (XAPSLL) durant la commemoració del Dia Mundial de les Persones Sense Llar. Les entitats adverteixen que aquesta situació és cada cop més freqüent i que demostra que treballar no protegeix de no tenir casa. Cada vegada és més freqüent trobar-se persones que, malgrat que tenen feina, viuen al carrer. Segons la darrera radiografia (2022) del sensellarisme a Barcelona, el 28% dels enquestats feien o havien començat una activitat laboral. Càritas i la XAPSLL van organitzar ahir dijous una acció a la plaça de Sant Jaume Amb una performance, els participants van reivindicar drets, com a l’habitatge, a la feina, a la salut i a la justícia, i carregant unes motxilles simbòliques van mostrar les dificultats que tenen les persones que no tenen casa per complir els projectes vitals. L’acció va ser protagonitzada pel grup de teatre de l’Obra Social Santa Lluïsa de Marillac.

“La feina no és garantia d’una llar, sinó que és un factor més que provoca exclusió residencial”, va afirmar Fina Contreras, cap del programa Sense Llar i Habitatge de Càritas Barcelona. “Són moltes les persones que tot i tenir feina no poden mantenir l’habitatge”, va assegurar.“Malgrat fer els cursos i treballar, el nivell d’ingressos és insuficient per tenir una vida independent i poder sortir del suport institucional”, hi va agregar Maite Mauricio, de la cooperativa Suara i també membre de la XAPSLL. Mauricio va demanar processos d’emancipació perquè les persones que es veuen obligades a viure al carrer puguin fer els seus projectes vitals sense dependre de les entitats o les administracions. Actualment, segons les entitats, 2.913 persones es troben allotjades a Barcelona en equipaments i recursos de la XAPSLL i l’Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins