Societat

El Geoparc Orígens busca padrins pels doms del Mont de Conques

Es tracta d’una formació geològica única a Europa i a la resta del planeta només se’n troba a Austràlia i als Estats Units

El Geoparc Orígens busca padrins pels doms del Mont de Conques, al Pallars Jussà, una una formació geològica única a Europa i a la resta del planeta només se’n troba a Austràlia i als Estats Units. Està adherit des de fa més d’un any al programa ‘Apadrina una roca’ de l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (IGME) i en aquest temps s’han apadrinat nombrosos llocs d’interès geològic, però ningú s’ha interessat pels doms de tova calcària del Mont de Conques, segons informa l’agència ACN, tot i que són espais emblemàtics en l’àmbit científic però molt poc coneguts pel públic local. Al Mont de Conques hi ha onze elements cartografiats i han estat utilitzats com a models per a l’estudi de doms identificats al planeta Mart. Des del Geoparc, ara, es vol despertar l’interès de la gent i que algú els apadrini. En aquesta línia, el coordinador científic, Xavier Mir, anima als ciutadans a apadrinar un lloc “tan emblemàtic” i “tan poc conegut”. La recerca, ha relacionat els doms del Mont de Conques amb el situat a l’interior del cràter Crommelin, al planeta Mart, donat que es podrien haver format en condicions similars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia