Societat

Ripoll

Els terroristes del 17-A, persones no grates

El ple de Ripoll va acordar en la seva última reunió declarar persones no grates els joves de la vila condemnats pels atemptats gihadistes de Barcelona i Cambrils del 2017. L’acord va ser per unanimitat després de les esmenes a l’exposició de motius que l’oposició (ERC, PSC, CUP, Junts i Som-hi Ripoll) va introduir en la moció presentada per l’equip de govern d’Aliança Catalana.

L’acord inclou també que els condemnats no tinguin dret a rebre ajuts, subvencions, ni indemnitzacions públiques. A més, aposta pel suport institucional als familiars de les víctimes manant que s’instauri un acte d’homenatge anual de reconeixement als afectats a la capital del Ripollès i el suport de l’Ajuntament de Ripoll a les demandes judicials de les acusacions personades en la causa del 17-A, bàsicament perquè s’aclareixi si l’imam de Ripoll, Abdelbaki es-Satty, el cervell de l’operació terrorista, realment va morir en les explosions a Alcanar (Montsià) i la seva vinculació amb l’espionatge espanyol, el CNI.

En l’exposició de motius de la moció, es posa en relleu la fragilitat de la societat amb relació al terrorisme i es reclama que s’aclareixin les incògnites que encara hi ha. “Els familiars continuen buscant respostes enmig d’un laberint de silencis i incògnites administratives”, s’hi indica, i s’hi lamenta aquesta situació de dolor i patiment de les famílies de les víctimes i dels afectats, que, sempre segons el text de la moció, els han fet aflorar un seguit de seqüeles físiques i psicològiques.

Tots els grups signants manifesten el seu suport a les acusacions personades en la causa que demanen penes més dures que les que l’Audiencia Nacional va imposar als tres condemnats pels fets d’Alcanar, als quals es va imputar, cal recordar-ho, pertinença a organització criminal amb finalitat terrorista, fabricació i tinença d’explosius, i estralls i lesions imprudents. Finalment, aposten per promoure la tolerància i el respecte a la diversitat com a mesura per prevenir nous atemptats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona