Societat

SOCIETAT

Les campanades de Cap d’Any a Girona, amb altaveus

A Girona, l’Ajuntament va fer pública ahir la campanya de Nadal, amb més de 350 activitats. Hi destaca la cavalcada de Reis, que mantindrà el format de l’any passat, i també, com a novetat, el fet que es podran seguir les campanades de Cap d’Any des de la plaça de la Catedral i la plaça dels Apòstols. Es recupera aquesta activitat però, a més, s’hi col·locaran altaveus perquè la ciutadania pugui sentir les campanes de la catedral per donar inici, així, a l’any 2024 i no passi com el Cap d’Any passat, quan va haver-hi polèmica perquè molts veïns que hi havien anat a celebrar l’entrada de l’any van queixar-se que les campanes no es van sentir. Algunes fonts van apuntar llavors que el so havia quedat esmorteït segons el lloc des d’on s’escoltava.

Pel que fa als altres anuncis fets ahir, els Reis d’Orient començaran el seu recorregut amb carrosses amb pedals al campament reial, situat al camp de Mart de la Devesa. Després de passar per diversos punts de la ciutat, es desplaçaran fins a l’esplanada de la Copa, on es farà un gran acte final. Des de l’encreuament entre l’avinguda de Sant Francesc i el carrer de Santa Clara, els Tres Reis d’Orient faran el recorregut a peu.

L’itinerari, de poc més de dos quilòmetres, passarà pel carrer de Caterina Albert, la plaça de Prudenci Bertrana, la plaça de Miquel de Palol, el carrer del Mestre Francesc Civil, la plaça de Joan Brossa, la plaça del Poeta Marquina, la ronda de Sant Antoni Maria Claret, el carrer de Joan Maragall, la plaça de Catalunya, l’avinguda de Sant Francesc, el carrer de Santa Clara, la plaça de la Independència (pel vial oest), l’avinguda de Ramon Folch i, finalment, la rotonda del Rellotge per accedir a la Copa.

També destaca la tercera edició de la Gran Festa del Tió i el desplaçament cap als barris de la ciutat. Un programa que s’expandeix per tots els barris.

Totes les activitats s’han recollit en un llibret que es repartirà pels equipaments públics i les escoles de la ciutat. L’espai La Carbonera donarà cabuda a la 38a Exposició de Pessebres, del 16 de desembre del 2023 al 7 de gener del 2024. A més a més, en aquest mateix indret la ciutadania podrà veure un pessebre de 12 metres quadrats que té com a protagonistes les cases del riu Onyar i el pont de les Peixateries Velles en primer terme.

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/2360867-els-municipis-gironins-es-preparen-per-les-festes-de-nadal.html

2360867



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Un altaveu dissenyat per resistir les aventures de tot l’estiu

Barcelona

Signat el conveni amb Enric Ruiz per construir el Centre Cultural d’Arquitectura

figueres
Societat

Lleida aprova la renovació urgent del contracte de jardineria

Lleida
Ciències

Mor el psiquiatre i jesuïta Jordi Font i Rodon, reconegut amb la Creu de Sant Jordi (2003)

Salellas defensa la proposta urbanística pel nou Campus de Salut

GIRONA
medi ambient

Més de 600.000 afectats a la Xina pel tifó Gaemi, que va deixar 5 morts a Taiwan

barcelona
Energia

Declaració d’Impacte Ambiental a tres parcs eòlics a l’Ebre

Batea
judicial

Amnistiat Adrián Sas, l’activista condemnat per agredir dos mossos en l’aniversari de l’1-O

barcelona
societat

Un centenar de persones assisteixen a l'acte de record de la Carla

girona