Societat

Societat

Un grup de joves fan un mural per a la diversitat funcional

En motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat avui s’ha dut a terme l’acció de la Fundació Elna ‘Dempeus’, consistent en una pintada col·lectiva a la plaça de l’antiga estació d’autobusos de Girona

En motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat avui s’ha dut a terme l’acció d’una pintada col·lectiva a la plaça de l’antiga estació d’autobusos de Girona, un lloc de pas, amb molta visibilitat i significativa per a les persones de la fundació Elna per a la diversitat funcional, ja que és un emplaçament que forma part de la seva vida quotidiana i autònoma. És en aquest indret on un grup de joves, acompanyats d’amics i família, han plasmat la feina feta durant tot el projecte anomenat Dempeus, que proposa una aproximació accessible al món de l’art urbà i a expressions artístiques com els murals que, en l’actualitat, formen part de l’imaginari estètic de les persones adolescents i joves.

Dempeus, com expliquen els impulsors del projecte i l’entitat organitzadora, pretén promoure la visibilització d’aquest col·lectiu oferint a la societat gironina un espai de reflexió a través de l’art mural que manifesti la diversitat i la opinió de les persones amb DiD (Discapacitat Intel·lectual i/o del Desenvolupament). Serà un espai gironí on, periòdicament, es puguin fer activitats reivindicatives dels drets de les persones amb DiD.

Dempeus és una iniciativa d’intervenció artística i pedagògica centrada en “escoltar” a les persones adolescents i joves amb DiD, de la província de Girona, donant-los l’oportunitat de posar veu a tants companys i companyes que, com elles, pateixen el desconeixement i en conseqüència el buit d’una gran majoria de la societat civil. Està organitzada per la Fundació Elna i la dinamitza Heal Hop Arts & Education



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Un altaveu dissenyat per resistir les aventures de tot l’estiu

Barcelona

Signat el conveni amb Enric Ruiz per construir el Centre Cultural d’Arquitectura

figueres
Societat

Lleida aprova la renovació urgent del contracte de jardineria

Lleida
Ciències

Mor el psiquiatre i jesuïta Jordi Font i Rodon, reconegut amb la Creu de Sant Jordi (2003)

Salellas defensa la proposta urbanística pel nou Campus de Salut

GIRONA
medi ambient

Més de 600.000 afectats a la Xina pel tifó Gaemi, que va deixar 5 morts a Taiwan

barcelona
Energia

Declaració d’Impacte Ambiental a tres parcs eòlics a l’Ebre

Batea
judicial

Amnistiat Adrián Sas, l’activista condemnat per agredir dos mossos en l’aniversari de l’1-O

barcelona
societat

Un centenar de persones assisteixen a l'acte de record de la Carla

girona