Societat

barcelona

Un excasteller admet haver abusat sexualment de nou menors de la colla

Un exmembre de la Colla de Castellers de Barcelona va reconèixer ahir que va agredir sexualment nou noies menors d’edat, adolescents, fent-los tocaments mentre els feia massatges a casa seva. Els fets van tenir lloc entre els anys 2014 i el 2019 mentre l’acusat era tècnic de canalla. L’home portava uns 20 anys a la colla exercint diverses funcions, entre altres la de tècnic de canalla, i es va guanyar la confiança de les famílies. Convidava alguns dels nens i nenes de la colla a casa seva després dels assajos o abans d’una actuació, sobretot les nenes i adolescents, que coneixia de feia anys i els feia de mentor; era el seu referent. L’acusat, per a qui la fiscalia demanava inicialment 39 anys i dos mesos de presó, ha acceptat els fets denunciats per les noies i ha acceptat una rebaixa de la pena fins als deu anys i mig de presó, que previsiblement se suspendrà. Quatre de les víctimes han confirmat les seves denúncies, però després de la vista li han reclamat que els demanés perdó, però l’acusat no ho ha fet.

Els Castellers de Barcelona han anunciat que l’expulsaran definitivament en el moment que es faci pública la sentència. A través d’un comunicat, els Castellers de Barcelona han explicat que van expulsar “de forma cautelar i immediata la persona acusada a l’espera d’aclarir els fets” i que han treballat per “acompanyar totes les persones afectades”. La junta de la colla ha recordat que va ser informada l’any 2019 “d’un comportament inadequat i d’abusos per part d’un dels nostres castellers”. Els Castellers de Barcelona han explicat que, a part d’expulsar de forma cautelar i immediata la persona acusada, també es van posar en contacte amb la unitat funcional d’abusos a menors de l’hospital Sant Joan de Déu per derivar aquests possibles casos a especialistes. Paral·lelament, han dit, van contactar amb la Fundació Vicki Bernadet per assessorar-se sobre les accions a emprendre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tecnologia

Un altaveu dissenyat per resistir les aventures de tot l’estiu

Barcelona

Signat el conveni amb Enric Ruiz per construir el Centre Cultural d’Arquitectura

figueres
Societat

Lleida aprova la renovació urgent del contracte de jardineria

Lleida
Ciències

Mor el psiquiatre i jesuïta Jordi Font i Rodon, reconegut amb la Creu de Sant Jordi (2003)

Salellas defensa la proposta urbanística pel nou Campus de Salut

GIRONA
medi ambient

Més de 600.000 afectats a la Xina pel tifó Gaemi, que va deixar 5 morts a Taiwan

barcelona
Energia

Declaració d’Impacte Ambiental a tres parcs eòlics a l’Ebre

Batea
judicial

Amnistiat Adrián Sas, l’activista condemnat per agredir dos mossos en l’aniversari de l’1-O

barcelona
societat

Un centenar de persones assisteixen a l'acte de record de la Carla

girona