Societat

Treballen contra la pobresa menstrual a Guinea Equatorial

L’associació NouSol ha iniciat aquest mes de desembre una campanya per reduir la pobresa menstrual de nenes i dones de Kie-Ntem, a Guinea Equatorial

L’associació saltenca NouSol ha impulsat un projecte per combatre la pobresa menstrual que afecta les dones de Guinea Equatorial, on tenen una delegació. Segons informa l’ONG, moltes nenes i dones del país es veuen “abocades a la prostitució i a altres pràctiques extremes per aconseguir productes d’higiene íntima”. En una primera fase del projecte, l’ONG ha obert una campanya de micromecenatge per captar 700 euros, que es destinaran a la compra de calces menstruals per iniciar una prova pilot amb nenes del col·legi Plurilingüe ‘Manantial Antonino’, de la província de Kie-Ntem. En total i durant les dues fases del projecte, s’hi implicaran més de 10 escoles, i unes 350 nenes de la província. A més dels diners recaptats, NouSol compta amb el suport de l’empresa Xulacare que ajudarà a formar les nenes perquè puguin confeccionar les seves pròpies calces amb materials locals i desenvolupar la seva pròpia emprenedoria contribuint, també, a reduir la pobresa. Alondra Banderas, responsable de la captació de fons de NouSol i de la coordinació de la campanya a Catalunya, remarca que des de l’entitat estan “molt il·lusionades amb aquest projecte, ja que aquesta acció coincideix amb la campanya pionera a Catalunya de lliurament de productes d’higiene menstruals gratuïts per a totes les dones”. I afegeix que “pensem que això generarà una major sensibilitat cap a les nenes de tot el món que no gaudeixen de les mateixes oportunitats”. De fet, l’entitat explica que amb l’excusa del projecte s’han fet tallers de sensibilització a dos instituts de Girona: amb alumnat del departament de Màrqueting i Publicitat de l’IES Santa Eugènia que ha desenvolupat una campanya gràfica de sensibilització per captar fons que serà presentada el 8 de març a Centre Cívic de Santa Eugènia “Can Ninetes”, i amb l’alumnat de Cicles Formatius del FEDAC Sant Narcís que preparen una captació per al mes de març, per ajudar a concretar aquest projecte a Kie-Ntem, Guinea Equatorial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Intervenen un miler d’ocells i quatre tortugues que es venien per internet

GIRONA
BLANES

Rescaten un motorista alemany que va caure per un barranc fent enduro

BLANES
infraestructures

Finalitzada la nova via verda al marge de la riera de Calonge

calonge i sant antoni
canvi climàtic

L’abril, l’onzè mes consecutiu amb temperatures extremes

barcelona

Nou pas endavant per a la millora de la carretera de la Ràpita a Poblenou del Delta

Amposta
RIPOLL

El Casal La Metxa denuncia que l’Ajuntament prohibeix la Festa Major Alternativa

RIPOLL
societat

Absolen l’alcalde per haver-se encarat a uns ocupes amb una destral

caldes de malavella
Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona
SOCIETAT

La síndica posa el focus a l’alberg de Badalona

Badalona