Societat

El Museu Arqueològic de Banyoles, nou museu de suport territorial

Serà el setè museu que opera al territori català com a museu de suport territorial

El Departament de Cultura i l’Ajuntament de Banyoles signen el conveni per atribuir al Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles la condició de museu de suport territorial. Amb aquesta signatura es determinen les funcions que assumirà, l’àmbit territorial en el qual actuarà i els equipaments o col·leccions que es beneficiaran.

Aquesta acció s’emmarca en el programa de museus de suport territorial de Pla de Museus 2030 per prestar serveis i suport als equipaments patrimonials bàsics i a les col·leccions obertes al públic. Amb aquesta nova incorporació ja són 7 els museus que operen al territori català amb aquesta consideració. Mitjançant la signatura del conveni, es formalitza una llarga trajectòria de col·laboració en matèria museística entre el Departament de Cultura i el museu, que fins ara ha consistit en la participació en xarxes temàtiques i territorials de museus, la cooperació en comissions i projectes museològics diversos, la coorganització d’exposicions d’abast nacional o l’elaboració conjunta d’importants projectes de museïtzació i restauració de béns mobles i immobles.

Els serveis bàsics que haurà de prestar a partir d’ara el Museu són diversos i se centren en l’assessorament, l’intercanvi d’informació, els préstecs d’infraestructures i utillatge i la representació en plataformes, fòrums o debats. Com a serveis complementaris, haurà de fer la gestió compartida i temporal de determinats serveis, la producció i comunicació conjunta d’activitats de divulgació i ús del patrimoni, la gestió mancomunada, la inspecció, la formació i altres serveis.

El Departament de Cultura aportarà els recursos econòmics per a l’acompliment de les funcions i serveis. L’àmbit territorial que abasta el Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles, en la condició de museu de suport territorial, comprèn la comarca del Pla d’Estany amb els municipis de Camós, Cornellà del Terri, Crespià, Esponellà, Fontcoberta, Palol de Revardit, Porqueres, Sant Miquel de Campmajor, Serinyà, Vilademuls i Banyoles. A més cal sumar-hi dos municipis de la Garrotxa: Besalú i Maià de Montcal.

Per tal de poder fer el seguiment i control del conveni es crea una comissió que serà qui aprovi el projecte d’actuacions a quatre anys, el pla anual d’activitats i les memòries tècniques.

La Generalitat de Catalunya aportarà els recursos econòmics per a l’acompliment de les funcions i serveis que li correspon com a equipament de suport territorial. Altres institucions públiques o privades podran participar en el finançament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona