Societat

Societat

La renovació de l’oferta gastronòmica gironina

La cantonada pendent

L’obertura del restaurant Enjoy It deixa només un de les quatre cantons de la plaça Independència de Girona sense cap activitat

L’espai de l’antic cafè Gran Via, tancat el 2004, és l’excepció d’un sector ple de locals de restauració

L’obertura del restaurant Enjoy It (Assaboreix-ho) deixa només un dels quatre cantons de la plaça Independència de Girona sense cap activitat. L’antiga plaça de Sant Agustí o plaça dels cinemes és ara un espai d’esbarjo i punt de trobada, ple de bars i restaurants i alguna botiga. Però allà on hi havia hagut el cafè Gran Via, a l’oest de la plaça, és un espai tancat. És l’excepció de la plaça perquè en els altres extrems hi ha dos restaurants (el Txots i l’Enjoy It) i un bar, el Royal, pendent de renovació en els pròxims mesos, ara que ha passat a mans del propietari del Grup König.

L’Enjoy It ocupa l’espai d’una antiga gelateria i bomboneria, el bar Boira, que va tancar fa un any i dos mesos, i una sucursal bancària. El nou restaurant agafa dos dels quatre costats de la plaça i és molt a prop del pont de Sant Agustí, sobre el riu Onyar. Des d’ahir ofereix tapes, productes locals i còctels. A través de les seves xarxes socials, els responsables del local deien fa uns dies que el pop a la brasa és un dels plats estel·lars.

L’Enjoy It va iniciar la seva trajectòria el 2018 i té locals a Empuriabrava, Platja d’Aro, Barcelona i Mataró. Al juny, al mateix costat de la plaça, a tocar del passeig Canalejas, va obrir la sidreria Txots, que havia nascut a Figueres i que ara s’ha expandit més enllà de l’Alt Empordà. S’iniciava d’alguna manera la renovació dels locals de restauració de la plaça, a tocar de la Gran Via Jaume I i l’edifici de Correus.

Lluny queden els anys en què hi havia busos i estació a la plaça de la Independència. I els cinemes Albéniz i Coliseo. I el cafè Gran Via. Aquest local va tancar les portes el 18 de gener de 2004, després de 82 anys d’història. “[...] Cafè de cantonada amb taules sota les voltes i miralls a les parets, i amb una porta petita de batent oscil·lant que donava directament al vestíbul del cinema”, havia escrit el periodista i escriptor Narcís-Jordi Aragó (1932-2016) i ho recordava en aquest diari Pau Lanao l’any 2019 quan repassava la història dels cinemes a Girona.

El cafè Gran Via formava, efectivament, part d’un edifici amb bingo i cinema. Fa dues dècades que està tancat i durant uns anys dues societats es van interessar a fer-hi pisos. Continua tancat, esperant que hi faci cap la renovació. Ara toca passar-ho bé d’una altra forma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia