Societat

societat

ERC Sarrià crítica que el rei Baltasar no sigui “de veritat”

Des del grup municipal asseguren que “és una incoherència el fet que es torni a una pràctica del passat”

ERC Sarrià de Ter crítica que en la cavalcada dels Reis d’Orient d’aquest any el rei Baltasar no sigui “de veritat”. Segons han assegurat en un comunicat, “malgrat que l’antic equip de govern havia treballat per fomentar la inclusió, adherint-se a la campanya #unBaltasardeveritat i que des del 2020 es comptava amb la participació de la comunitat negra a aquesta activitat, aquest any es tornarà a la pràctica anterior de simular el color de pell”.

Des del grup municipal apunten que “sentim una profunda tristesa per la possibilitat de viure un anacronisme i que l’any 2024 el nostre poble pugui començar perpetuant una pràctica que menysté a la població negra: el BlackFace”. Per altra banda, també remarquen que “és una incoherència el fet que es torni a una pràctica del passat i més quan els integrants de l’actual equip de govern i col·laboradors de la CUP-PAS van adherir-se en el seu dia a la campanya #unBaltasardeveritat”.

Per aquest motiu, insten a que “siguem exemple dels valors que prediquem i del món més just que pretenem. Sovint cal desaprendre velles pràctiques per aprendre’n de noves. De cara a l’any vinent tenim temps de buscar vies per solucionar aquesta incoherència des del municipalisme”.

L’Ajuntament ho confirma

Per la seva banda, l’alcalde de Sarrià de Ter, Isaac Ramió, ha confirmat que enguany es tornarà a pintar el rei Baltasar. “És veritat que aquesta pràctica ja no es fa des de fa tres anys, però enguany les entitats veïnals han cregut que s’havia de recuperar el rei negre que havia fet la cavalcada durant els últims 30 anys” assegura l’alcalde.

Segons explica, aquest any “s’ha distribuït a cada una de les entitat veïnals del municipi una de les carrosses perquè s’ocupessin ells de lligar els voluntaris de la cavalcada i gestionar tota la gent que volgués participar-hi i ells han cregut convenient fer-ho així. També és veritat que de les 109 persones que participen com a col·laboradors a la cavalcada no hi ha cap que no s’hagi de pintar per sobre del seu color de pell”. En aquest sentit, el batlle recorda que “de la mateixa manera que es pinta el rei negre, també es pinta el rei blanc i el rei ros”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona