Societat

Els Premis Arjau i Àmfora premien l’empresariat rosinc

Els cuiners Rafa Zafra i Rafa Cantero, els empresaris Anna Gotanegra, i Jaume Turró, el Grup de Teatre de Roses i el Trull d’en Jordà, els premiats

El Teatre Municipal de Roses va acollir ahir al vespre la gala de lliurament dels Premis Arjau i del Premi Àmfora, atorgats per l’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus i per l’Ajuntament de Roses respectivament, en reconeixement a les trajectòries, professionalitat i aportació al posicionament econòmic i social de Roses assolits per persones i entitats vinculades al municipi. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde, Josep Maria Martínez; del president de l’Associació, Miquel Gotanegra; i del regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Fèlix Llorens; a més d’altres autoritats i representants del món empresarial.

L’obertura de la celebració va anar a càrrec de Fèlix Llorens, qui ha destacat la voluntat del consistori i de l’associació per “concentrar en una gala única el lliurament dels dos premis que ambdues entitats convoquem anualment, per tal de congregar així en una nit temàtica els diferents actors del sector econòmic local i posar en valor l’esforç, la constància i la feina ben feta de professionals i empreses”.

L’acte es va iniciar amb la projecció d’un vídeo dedicat a cadascun dels premiats, seguit del lliurament dels premis. Els Premis Arjau són concedits pels empresaris de Roses des de l’any 2015 i estan dividits en diferents categories. Enguany, s’ha premiat amb l’Arjau Comerç l’empresari Jaume Turró, propietari de la botiga Articles de Pell Turró de Roses; el cuiner Rafa Zafra i l’empresària Anna Gotanegra han rebut l’Arjau Especial per fomentar el peix de Roses a través dels restaurants que han obert i gestionen arreu de l’Estat espanyol; el Grup de Teatre de Roses ha estat distingit amb l’Arjau Entitat per haver recuperat els Pastorets; i el cuiner Rafa Cantero, propietari del Rafa’s, ha rebut el premi Arjau Gastronomia a títol pòstum.

En el seu parlament, Miquel Gotanegra, president de l’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus, ha destacat que els premis visibilitzen la feina que es fa des de el sector perquè Roses es converteixi en una destinació referent en excel·lència i en turisme sostenible a la Mediterrània. Gotanegra s’ha ofert per col·laborar amb l’Ajuntament per fer possible aquest propòsit i ha remarcat la necessitat que el sector públic i privat treballin conjuntament, “hem d’anar tots junts, aquest és l’únic camí possible i és la fórmula de l’èxit”, ha afirmat. Per altra banda, Gotanegra ha incidit en la importància de la formació contínua dels treballadors per aconseguir plantilles qualificades i a l’alçada de l’excel·lència de la destinació.

Per la seva banda, el Premi Àmfora, creat l’any 2022 per l’Ajuntament de Roses, reconeix aquells professionals rosincs que han esdevingut un referent en el seu sector i destaquen per l’excel·lència en la seva disciplina, la seva trajectòria o l’aportació que la seva feina suposa per a la projecció, desenvolupament o impuls econòmic de Roses. Enguany, la distinció ha reconegut el Trull d’en Jordà, un símbol d’història i tradició en la producció d’oli totalment artesanal, que ha arribat fins als nostres dies gràcies al treball i esforç de tres generacions.

L’alcalde de Roses, Josep Maria Martínez, ha destacat “l’exemple de trajectòria, resiliència i superació de la família Jordà. La vostra feina, empenta i història familiar, són una de les protagonistes en la història del teixit empresarial de Roses”. Va tancar l’acte felicitant tots els guardonats i agraint-los “la professionalitat i dedicació amb les quals feu créixer la marca de qualitat Roses. I a tots els petits i grans empresaris que avui esteu aquí, us encoratjo a continuar lluitant, perquè sou l’artèria que fa bategar la nostra ciutat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva