Societat

falset

Dos projectes resoldran la falta d’aigua de reg al Priorat

L’arribada d’aigua del riu Ebre des del municipi riberenc de Garcia (Ribera fins al pantà de Siurana i el projecte de connexió del pantà de Margalef amb la xarxa de regadiu del canal Garrigues-Sud ha de permetre solucionar de forma estructural els dèficits d’aigua de reg a la comarca del Priorat.

El propòsit de dur a terme els projectes l’ha explictat avui a Falset el conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort. Segons el conseller, els projectes aporten una solució definitiva a la qüestió de l’aigua pels cultius de la comarca.

La sequera ha fet que els embassaments de Guiamets, Margalef i Siurana estiguin actualment pràcticament buits i gràcies a les noves infraestructures s’hi aportarà aigua. La posada en marxa de les noves infraestructures es preveu per al 2027, ja que els dos projectes ja tenen elaborats els estudis de viabilitat. El pressupost global de les obres serà de 60 milions d’euros.

El conseller Mascort ha explicat els plans per abastir d’aigua de regadiu als diferents alcaldes de la comarca que han assistit a la reunió, així com al president del Consell Comarcal del Priorat, representants de les comunitats de regants de la zona, i representants de les denominacions d’origen Siurana, Montsant i Priorat.

El projecte que es basa en captació d’aigua de l’Ebre a García i transportar-la fins al pantà de Siurana suposa una dotació anual de 1.229 m3/ha regable i any que beneficia els municipis de Cornudella de Montsant, el Lloar, Falset, Gratallops, la Morera del Montsant, la Vilella Alta, Poboleda, Porrera, Pradell de la Teixeta i Torroja del Priorat. La superfície d’aquest reg de suport serà de 1.588 hectàrees.

Pel que fa a la connexió del pantà de Margalef amb el canal Garrigues-Sud afectarà els municipis de la Palma d’Ebre, Margalef, la Bisbal de Falset, la Figuera, la Vilella Baixa i Cabacés, amb unes 1.400 hectàrees de conreu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva