Societat

societat

Protecció Civil va realitzar 1.944 serveis entre preventius i emergències el 2023

La majoria de les actuacions es van produir a l’estiu i van ser preventives

Barcelona ha estat la demarcació on més intervencions s’han fet, seguida de la Catalunya Central

El voluntariat de Protecció Civil de Catalunya va comunicar al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) un total de 1.944 serveis a Catalunya l’any 2023. D’aquests, el 94,9% (1.845) dels serveis realitzats van ser preventius, un 3,3% (65) van ser per incidents o emergències i un 1,7% (34) van ser accions formatives. La mitjana mensual de serveis duts a terme el 2023 va ser de 162. Per mesos, l’activitat de les Associacions de Voluntariat de Protecció Civil (AVPC) es va centrar sobretot durant l’estiu: amb 193 serveis al juny, 187 al juliol, 249 a l’agost i 190 al setembre. Els mesos amb menys activitat van ser el maig i el març.

D’altra banda, els 1.944 serveis diferents han generat un total de 2.066 participacions o actuacions per part de diferents AVPC, donat que en un mateix servei han pogut actuar vàries associacions de voluntaris.

Per demarcacions, a Barcelona es van dur a terme un total de 973 actuacions, pràcticament la meitat del total. En segon lloc, a la Catalunya Central es van realitzar total de 357 actuacions (17,3%), seguit de la demarcació de Girona, on es van realitzar 311 intervencions (15%) i Tarragona amb 292 (14,1%).

Pel que fa a la tipologia de serveis preventius fets per les diferents associacions de voluntaris de Protecció Civil, destaquen les 567 intervencions preventives fetes en festes locals com les festes majors o carnestoltes; les 372 actuacions preventives que es van fer en activitats esportives, com curses, futbol o ciclisme; les 109 intervencions preventives en fires i mercats; les 113 actuacions de vigilància forestal; o les 478 intervencions en activitats en el municipi, com rondes de vigilància preventiva, senyalització o revisió d’hidrants.

Actualment, a Catalunya hi ha 160 associacions de voluntaris de Protecció Civil. Cada associació té un conveni de col·laboració amb el seu Ajuntament i es registren a la Direcció General de Protecció Civil, i els voluntaris són nomenats com a tals pels seus alcaldes, un cop han superat el curs de formació bàsica de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat