Societat

La Paeria demana “tranquil·litat” als veïns de Cappont per la mesquita

El govern de la Paeria de Lleida ha demanat “tranquil·litat” als veïns del barri de Cappont després que diumenge hi hagués de forma simultània dues manifestacions, una a favor i una altra en contra, de la implantació d’una mesquita en un local del carrer Alacant que ha estat comprat per la comunitat musulmana més nombrosa de la ciutat, Ibn Hazm.

L’alcalde Fèlix Larrosa ha assegurat que volen garantir la llibertat religiosa i també el dret a manifestació. En aquest sentit, ha assegurat que seran exigents amb el compliment de la normativa per part de la comunitat musulmana i ha recordat que ara com ara les condicions plantejades per fer el centre de culte, estan permeses. El centre no tindrà una capacitat superior a les 200 persones.

Larrosa ha fet una compareixença extraordinària acompanyat dels regidors Carlos Enjuanes i Cristina Morón, per assegurar que les manifestacions són fruit de la “por i els sentiments” dels veïns però en qualsevol cas ha defensat el dret a manifestar-se per qualsevol tema de ciutat. Per això ha assegurat que el govern municipal és “respectuós” amb el que pensen els veïns però també ha demanat no “encendre de forma permanent l’espai públic compartit per pors”. Ha reiterat que la proposta de mesquita presentada per la comunitat Ibn Hazm compleix les condicions de la norma aprovada el 2022 i per això ha estat autoritzada. Des de la Paeria, ha afegit, es vetllarà pel compliment de les normes per avançar en un model de ciutat de “convivència i diàleg”.

El regidor de Drets Civils, Carlos Enjuanes, ha explicat les reunions que ha mantingut amb les diferents parts des que es va autoritzar el projecte a principis d’any. La primera va ser amb l’Associació de Veïns de Cappont i la comunitat musulmana. També s’hi van convidar representants dels propietaris d’Alacant 9, que és el carrer i bloc als baixos del qual es farà la mesquita. Malgrat la “rumorologia” que feia dies que corria, Enjuanes ha assegurat que la reunió va ser positiva i va servir per aclarir diversos aspectes. Els veïns van demanar rigor en el compliment de les normes de “forma estricta” i per part de la comunitat musulmana es va acatar el compromís.

A banda d’aquesta reunió se’n va fer una altra amb representants d’altres comunitats de veïns de la zona, comerciants i entitats del barri que segons el regidor, també va ser positiva i va servir per aclarir dubtes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Tarragona adjudicarà el contracte de la brossa a Urbaser un cop exclosa l’empresa guanyadora

Tarragona

Confirmen un cas del virus de la Llengua blava en una explotació ramadera

vilademuls
GIRONA

Presenten la 18a edició dels Premis E-TECH de noves tecnologies

GIRONA
SERVEIS

Renfe afegeix una freqüència de l’AVE al Camp de Tarragona a les 11 del matí

Perafort-La Secuita
CULTURA

La biblioteca García Márquez de Barcelona tancarà tres setmanes per arreglar “desperfectes”

Barcelona
SOCIETAT

Mataró obre l’oficina contra les ocupacions conflictives pactada amb el PP

MATARÓ
SOCIETAT

Tortosa anuncia la I Fira Internacional d’Espectacles de Recreació Històrica

Tortosa

Recreen una casa del poblat ibèric del Turó Rodó

lloret de mar
Medi ambient

Aporten sorra a les platges del Miracle i Llarga de Tarragona

Tarragona