Societat

Els agricultors francesos tallen la frontera i aturen el trànsit a l’AP-7

Els Mossos obliguen tots els vehicles que circulen en sentit nord a deixar aquesta via a la sortida 3, a l’alçada de Llers

Les protestes dels agricultors francesos han tallat aquest divendres la frontera entre els estats espanyol i francès i obliguen a fer desviaments del trànsit a l’AP-7, informa el Servei Català de Trànsit . Els Mossos d’Esquadra obliguen tots els vehicles que circulen en sentit nord a deixar aquesta via a la sortida 3, a l’alçada de Llers, tot i que recomanen sortir-ne abans, si és possible.

La Gendarmeria francesa també obliga a fer desviaments, i tots els vehicles en sentit sud han de deixar l’A9 a la sortida de Perpinyà Nord.

Els agricultors francesos protesten a peu i amb tractors per les vies, en una mobilització global a tot el país que també amenaça de “bloquejar” París en el que descriuen com un “divendres negre”.

Segons informa el diari L’Indépendant , la concentració reuneix més de 150 persones i una cinquantena de tractors.

Precisament, segons informa l’Agència Catalana de Notícies, es preveu que aquest divendres el govern francès anunciï mesures pel sector agrícola, que com també ha passat a altres països com Alemanya, està en plena mobilització per l’augment de costos i les noves mesures que ha d’implantar per respectar el Pacte Verd Europeu, que redueix l’ús de determinats productes.

Resignació dels transportistes atrapats a Figueres: "Estem perdent molts diners"

Malestar dels camioners atrapats pel bloqueig dels agricultors francesos que ha obligat a tallar l'autopista AP-7 a l'alçada de Figueres, segons acn. La majoria sent empatia amb els pagesos per la seva protesta, però carreguen contra la classe política per no posar fi a una situació que "sol ser habitual". En aquest sentit, es queixen especialment perquè bona part dels transportistes no cobren per hores, sinó per quilòmetres. "Hi ha molta gent perdent molts diners", argumenta l'Abdellah que ve de Lleida i que haurà de tornar perquè fins dilluns no creu que pugui circular de nou. Ell transporta materials de construcció, però els més afectats són els camions frigorífics carregats amb productes que es poden fer malbé.

L'aparcament per a camions a tocar de la sortida 3 de Figueres ha estat des de primera hora del matí un dels llocs més buscats pels transportistes. El tall al Voló per part dels agricultors francesos ha obligat als Mossos a impedir la circulació en sentit nord a partir d'aquest punt i això ha generat un problema de trànsit important. De fet, molts dels transportistes que arribaven i que es trobaven que no podien seguir optaven per quedar-se en aquest aparcament, just a tocar de l'autopista i amb la voluntat que es reobrís aviat. Una protesta que no ha agafat per sorpresa alguns dels qui s'han trobat atrapats. És el cas d'en Fernando Mendes. Ell és de Portugal però fa 20 anys que viu a la Bisbal del Penedès. Transporta pèl·lets en un camió cisterna i comptava que diumenge seria a París, la seva destinació final, però el bloqueig dels agricultors francesos l'han obligat a aturar-se. Explica que entén la situació dels pagesos, però lamenta el mal que li fa a ell i a la seva empresa. "Cadascú lluita pel que creu, però no em sembla bé per a nosaltres. No sé quan arribaré", remarca. Al seu costat hi aparca en Javier que viatja a Suècia. Diu que no vol sortir perquè les diria "molt gruixudes". El seu cas és un dels més complicats, ja que transporta fruita i verdures, precisament un dels objectius dels agricultors francesos. Ell, com la resta, ha aturat el camió a l'aparcament al costat de la sortida 3 de l'autopista, però el té engegat. El motius és que necessita mantenir la fred a dins la caixa del vehicle perquè no se li faci malbé el producte. Un dels que més contrariats està amb el tall és l'Abdullah Ba Diop. És de Lleida i es queixa que ha trigat dues hores per arribar des d'una benzinera de Figueres, fins a l'aparcament on ha deixat el camió pel col·lapse de trànsit que hi havia. L'Abdullah carrega contra el govern francès per no posar remei i deixa clar que el perjudici pels transportistes "és enorme". "Això és molt dolent per a tots els ciutadans, no només pels transportistes. Fa molt mal a tothom i a nosaltres sobretot. La majoria cobrem per quilòmetres, no per hores", ha lamentat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins