Societat

gastronomia

Ja s’han triat els onze restaurants que aniran al Balcó Gastronòmic del Port Olímpic

El darrer que ha adjudicat l’Ajuntament de Barcelona és Vraba, que fa uns mesos va obrir un local als baixos de l’antic Imax, al Port Vell, on hi ha un centre de divulgació de la Copa Amèrica

Un dels restaurants és dels tres estrelles Michelin Hermanos Torres

També s’han adjudicat tres locals de venda de sucs, gelats i empanades

El local de menjar saludable Faborit, que serveix sucs de fruites i verdures, entre d’altres, la gelateria Esferic i la marca d’empanades Les Muns són les tres darreres botigues triades per l’Ajuntament de Barcelona per formar part del futur Balcó Gastronòmic del Port Olímpic, un espai de 24.000 metres quadrats que vol ser un punt de referència gastronòmica de la ciutat. Barcelona Serveis Municipals (BSM) acaba de finalitzar el procés d’adjudicació dels establiments en què s’ha valorat que fossin projectes que complementessin l’oferta de restauració triada amb anterioritat i disposessin d’un disseny d’interiors acurat i sostenible. Aquest gener també s’ha resolt la selecció del darrer restaurant previst per a la zona. I el guanyador ha estat el Vraba, una proposta de cuina catalana amb aportacions asiàtiques del Grup Aventura i liderada pels xefs Albert Ventura (del Coure) i la col·laboració del seu amic Jordi Vilà (xef i amo de l’Alkimia, d’una estrella Michelin) que fa uns mesos ja van obrir un restaurant als baixos de l’antic cine Imax al Port Vell, on ara hi ha un centre de divulgació de la Copa Amèrica i just està al costat de l’hangar d’un dels equips d’aquesta competició, l’Ineos Britannia. El Vraba serà, doncs, l’onzè restaurant d’aquest futur centre gastronòmic de la ciutat. S’afegirà als que ja havien estat escollits anteriorment: Sagardi, El Tribut, Pantea by Hermanos Torres, Cangrejo Loco, Super Local, La Fonda del Port Olímpic, La Barca del Salamanca, Taberna Gallega de Marcos, Platets i Casa Carmen.

Les obres del Balcó avancen a bon ritme i avui ja es pot veure al Moll de Gregal l’estructura superior on aniran part dels restaurants i on s’instal·laran les pèrgoles fotovoltaiques. Aquestes elements generaran energia suficient per cobrir el consum del propi port i d’espais de BSM propers, com el Zoo de Barcelona, entre altres. També s’ha començat a fer l’obertura cap a la platja de la Nova Icària, que permetrà l’accés al Port Olímpic i als seus espais. Aquest canvi afavorirà el diàleg del port amb la platja i la ciutat, manté l’ajuntament.

Les botigues gastronòmiques s’instal·laran en tres locals de 85 metres quadrats situats al nivell inferior del Balcó Gastronòmic, a les places que s’estan construint com a elements de separació dels diferents restaurants.

L’emplaçament de les botigues consolidarà la importància d’aquestes tres àrees com a zones d’estada i gaudi, ja que també hi haurà presència de verd per millorar la seva integració amb l’entorn. Serà també on s’ubicaran les escales i ascensors que aproparan la ciutat a l’interior del port i milloraran l’accessibilitat.

D’acord amb el projecte arquitectònic, les botigues es caracteritzaran per una façana de vidre. Això garantirà la màxima visibilitat i transparència de l’interior, cercant el diàleg amb l’activitat del port.

Les obres del Balcó Gastronòmic tenen un pressupost de 20 milions d’euros i està previst que s’acabin a finals de l’estiu d’enguany, coincidint amb l’inici de les regates de la 37a edició de la Copa Amèrica de Vela.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.