Societat

gastronomia

Turisme de Barcelona impulsa mesures sostenibles al sector de la restauració

El 33% dels turistes estarien disposat sa pagar més d’un 10% addicional per serveis més sostenibles a la ciutat, segons un estudi

El 87% dels visitants amb intenció de viatjar a l’Estat espanyol els propers mesos veuen atractives les opcions de turisme sostenible i un 33% estaria disposat a pagar més d’un 10% addicional per serveis més sostenibles a la ciutat, segons dades de l’Observatori del Turisme a Barcelona. El sector de la restauració és la categoria on els visitants internacionals a Barcelona han realitzat més despesa en els darrers 12 mesos fins a suposar un 27% de la despesa total.

Turisme de Barcelona i Visa, de pagaments digitals, han anunciat aquesta setmana a Fitur, la fira del turisme que es fa a Madrid, un acord per impulsar i ajudar a aplicar mesures més sostenibles a la restauració de Barcelona. L’acord pretén ajudar a la restauració local per donar resposta al repte de la sostenibilitat i fer un salt qualitatiu en adaptar-se als ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) i a les demandes d’aquelles persones que visiten Barcelona d’acord als paràmetres de qualitat turística.

En aquesta fase inicial es durà a terme un projecte pilot amb 30 restaurants a qui se’ls oferirà recomanacions adaptades a cada negoci perquè adquireixin pràctiques més sostenibles. Aquests atributs, proposats per l’Institut de Turisme Respsable (ITR) d’acord amb el model de certificació en sostenibilitat turística BIOSPHERE [dissenyat per ajudar que els establiments compleixin els requisits internacionals de sostenibilitat, es basen en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible i les 169 metes acordades per les Nacions Unides] i estaran orientades a facilitar canvis, esforços i millores en la seva operativa i processos que repercuteixin positivament en el negoci, les persones i el planeta.

El director de l’àrea de sostenibilitat de Turisme de Barcelona, Josep Maria Gómez, ha assegurat des de Madrid que “l’oferta gastronòmica de Barcelona té un fort reconeixement a nivell mundial per la seva qualitat i que ara volen “donar un pas endavant i promoure l’adopció de bones pràctiques al sector de la restauració per millorar l’impacte positiu a la societat i el medi ambient, reforçant la competitivitat, la rendibilitat i el posicionament”.

Per l’Ajuntament de Barcelona la sostenibilitat és bàsica i ha de ser un fet diferencial de la restauració a Barcelona. En aquest punt, cal remarcar que la destinació Barcelona –Barcelona ciutat i les tres marques turístiques de la província de Barcelona–és l’única destinació certificada Biosphere Platinum del món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia