Societat

gastronomia

Turisme de Barcelona impulsa mesures sostenibles al sector de la restauració

El 33% dels turistes estarien disposat sa pagar més d’un 10% addicional per serveis més sostenibles a la ciutat, segons un estudi

El 87% dels visitants amb intenció de viatjar a l’Estat espanyol els propers mesos veuen atractives les opcions de turisme sostenible i un 33% estaria disposat a pagar més d’un 10% addicional per serveis més sostenibles a la ciutat, segons dades de l’Observatori del Turisme a Barcelona. El sector de la restauració és la categoria on els visitants internacionals a Barcelona han realitzat més despesa en els darrers 12 mesos fins a suposar un 27% de la despesa total.

Turisme de Barcelona i Visa, de pagaments digitals, han anunciat aquesta setmana a Fitur, la fira del turisme que es fa a Madrid, un acord per impulsar i ajudar a aplicar mesures més sostenibles a la restauració de Barcelona. L’acord pretén ajudar a la restauració local per donar resposta al repte de la sostenibilitat i fer un salt qualitatiu en adaptar-se als ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) i a les demandes d’aquelles persones que visiten Barcelona d’acord als paràmetres de qualitat turística.

En aquesta fase inicial es durà a terme un projecte pilot amb 30 restaurants a qui se’ls oferirà recomanacions adaptades a cada negoci perquè adquireixin pràctiques més sostenibles. Aquests atributs, proposats per l’Institut de Turisme Respsable (ITR) d’acord amb el model de certificació en sostenibilitat turística BIOSPHERE [dissenyat per ajudar que els establiments compleixin els requisits internacionals de sostenibilitat, es basen en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible i les 169 metes acordades per les Nacions Unides] i estaran orientades a facilitar canvis, esforços i millores en la seva operativa i processos que repercuteixin positivament en el negoci, les persones i el planeta.

El director de l’àrea de sostenibilitat de Turisme de Barcelona, Josep Maria Gómez, ha assegurat des de Madrid que “l’oferta gastronòmica de Barcelona té un fort reconeixement a nivell mundial per la seva qualitat i que ara volen “donar un pas endavant i promoure l’adopció de bones pràctiques al sector de la restauració per millorar l’impacte positiu a la societat i el medi ambient, reforçant la competitivitat, la rendibilitat i el posicionament”.

Per l’Ajuntament de Barcelona la sostenibilitat és bàsica i ha de ser un fet diferencial de la restauració a Barcelona. En aquest punt, cal remarcar que la destinació Barcelona –Barcelona ciutat i les tres marques turístiques de la província de Barcelona–és l’única destinació certificada Biosphere Platinum del món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt