Societat

Plata j’aro

Manifestació pel funcionament de la residència Bellamar

Una cinquantena de persones es van manifestar, ahir, davant la residència Bellamar de Platja d’Aro per denunciar el tracte que reben els residents i també els treballadors. Una situació que, concreten, ha derivat d’un canvi en la propietat del centre, el 2020, i s’ha vist agreujada per les mesures que aplica la direcció. Segons recull l’ACN, aquesta és la segona vegada que denuncien la situació amb una protesta al carrer, després de congregar-s’hi el 5 de desembre.

Algunes de les queixes que esgrimeix la plantilla són que només hi ha dues auxiliars de geriatria de dia i una de nit per ocupar-se de 18 residents. També asseguren que la directora no comunica als familiars quan un usuari cau, hi ha equivocacions o endarreriments amb el subministrament de la medicació i no hi ha manteniment de les instal·lacions. La secretaria general de CCOO de les comarques gironines, Belén López, present en l’acte, va reclamar a la direcció de l’empresa i a l’administració que busquin “solucions per garantir l’ocupació al centre”. López es va mostrar preocupada perquè tenen “por que es vulgui especular amb aquest edifici, on es poden fer pisos turístics”. Una possibilitat que, segons ella, ha pogut provocar que “d’inici, hi hagi hagut l’objectiu de deixar morir aquest negoci per convertir-lo en un de més rendible”.

Per la seva banda, el portaveu de la plataforma en defensa dels drets dels usuaris de residències de gent gran Estels Silenciats, Víctor Echaniz, va denunciar que “per desgràcia, hi ha moltes residències a Catalunyaamb una situació similar, que ofereixen un tracte que deixa molt a desitjar als avis i també als treballadors”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA
PORTBOU

L’Ajuntament comença els tràmits per licitar el nou servei de l’aigua

PORTBOU