Societat

sucessos

Descarten que hi hagi més víctimes a l’edifici esfondrat a Badalona

Els bombers ja han acabat de treure la runa i les famílies tornen a casa a recollir pertinences

Els cossos dels tres veïns desapareguts s'han localitzat de matinada

Albiol apunta a mancances estructurals a la teulada com a principal hipòtesi

Els Bombers ja han acabat les tasques de desenrunament a l’edifici esfondrat al carrer del Canigó de Badalona i descarten que hi hagi més víctimes, al marge dels tres cossos que s’han recuperat durant la passada matinada i aquest matí. Aquesta tarda els veïns de l’immoble afectat podran tornar a casa seva i recollir algunes de les seves pertinences, sempre un per un i acompanyats en tot moment pels Bombers i pels Mossos d’Esquadra. 

 A l’espera d’un informe oficial, l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, apunta a problemes en els materials del sostre de l'àtic (la part que va col·lapsar i va arrossegar la resta de plantes cap avall) com a possible causa de l'ensorrament parcial. La mala qualitat o, directament, la manca d'alguns materials essencials al sostre podrien haver provocat la tragèdia, que ha deixat tres víctimes. Segons l’ACN, es tractaria de la falta d’elements al forjat de la teulada que tindrien la funció de suportar la càrrega. Davant d’això, i atès que l'edifici havia passat la inspecció tècnica feia un mes, Albiol ha explicat que investigaran si hi ha altres edificis que pertanyin a la mateixa promoció que l’esfondrat que es puguin trobar en la mateixa situació, tot afegint que no vol “alarmar ningú”. 

 Quant a les víctimes en l’esfondrament, una era una dona d’origen estranger amb dues filles que eren a escola quanva caure l'edifici i que no tenen més xarxa familiar a Badalona, la segona víctima,  d’entre 50 i 60 anys, vivia sola i era treballadora de l'ONCE i la tercera, l’únic home, acabava de ser pare feia aproximadament 15 dies.  La magistrada del jutjat d’instrucció 1 de Badalona, en funcions de guàrdia, ha procedit cap a les dues de la matinada a l’aixecament del primer cos i aquest matí, el dels altres dos. Tots tres han estat identificats pels mossos i la policia judicial com els veïns que estaven desapareguts.

L’Ajuntament ha decretat tres dies de dol i ha convocat un minut de silenci aquesta tarda. L’alcalde ha agraït la feina als Bombers i a la resta de cossos d’emergències que treballen en l’operatiu.  Les tres persones que es buscaven eren de tres habitatges diferents i una d’elles estava fent una videotrucada en el moment del col·lapse, segons familiars. Tots els veïns de l’edifici han dormit en cases d’amics i familiars excepte les famílies dels desapareguts, que han passat la nit al casal d’avis del Raval. Hi ha dues famílies més que han dormit en hotels de Badalona i Barcelona. En relació als veïns que s’han quedat sense casa, Albiol ha afirmat que l’ajuntament “està obligat a donar-los habitatge dos dies”, però que “davant d’una situació d’aquesta magnitud farem el que calgui i els dies que calgui”, tot i que ha assenyalat que la majoria dels afectats tenen xarxa familiar pròpia.

Albiol ha lamentat que s’ha confirmat la pitjor de les hipòtesis i ha afirmat que el que toca ara és estar “al costat dels familiars” de les víctimes. En tenir coneixement que una de les desaparegudes era mare de dues menors sense xarxa familiar a Badalona, el consistori es va posar en contacte amb la Generalitat aquest dimarts per abordar-ho. “Estan soles, a mi m’ha impactat molt”, ha manifestat Albiol. Fonts del Departament de Dret Socials han apuntat a l’ACN que la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) tutelarà les menors.

Condol del president

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha expressat el condol a les famílies i amics de les tres persones mortes a l’esfondrament. En una piulada a X, s’ha mostrat “consternat” pel “tràgic accident” i ha agraït la feina dels serveis d’emergència. “Ara caldrà arribar fina la final en la investigació de les causes”, ha apuntat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat