Societat

castelló d’empúries

Comissió per potenciar un turisme de càmpings respectuós amb el Aiguamolls de l’Empordà

L’Associació de Càmpings de Girona (ACG), la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Ambient i la direcció general de Turisme han constituït la comissió del litoral del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà amb l’objectiu de treballar conjuntament per potenciar un turisme respectuós amb la natura i trobar l’encaix entre l’activitat del sector i la gestió del parc natural. Es vol que aquesta comissió serveixi de prova pilot per poder estendre la col·laboració a altres zones del territori. La idea és abordar les qüestions especifiques de cada àrea però intentant unificar els criteris d’actuació en tots els parcs naturals.

La comissió es va crear a finals de l’any passat i va celebrar la seva primera reunió al càmping Las Dunas de Sant Pere Pescador, on es van plantejar les necessitats del sector i es van fer propostes de millora. A més, es va fer una jornada participativa amb tots els càmpings afectats per la influència del parc natural dels Aiguamolls de l’Empordà.

El president de l’ACG, Miquel Gotanegra, va valorar molt positivament aquesta primera trobada i va destacar la importància de la col·laboració entre el sector públic i privat. Gotanegra va celebrar com un èxit del sector la creació d’aquesta comissió que treballarà perquè els càmpings puguin seguir fent compatible la seva activitat amb la conservació de la biodiversitat i crear sinergies amb els parcs naturals.

A la reunió hi va assistir el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur, representants de la direcció general de turisme, el director del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, Sergi Romero, i l’alcalde de Sant Pere Pescador, Agustí Badosa, entre d’altres representants institucionals. També va comptar amb la presència de representants de l’Associació de Càmpings de Girona.

La comissió, que va acordat tornar-se a reunir a principis de maig, proposa que s’hi sumin la direcció general de la Costa i el Mar de l’Estat i de la direcció general de polítiques de Muntanya i del Litoral de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre