Societat

societat

Els alcaldes de l’Alt Empordà rebutgen el “recurs fàcil” de l’ACA de sancionar

Davant la situació que pateixen les conques fluvials de la comarca, que han obligat a l’aplicació de mesures excepcionals, per part del govern de la Generalitat de Catalunya i dels mateixos municipis, en assolir-se el nivell d’emergència per sequera a la majoria de municipis, el Consell d’Alcaldies de l’Alt Empordà han fet públic un comunicat amb diversos punts.

En primer lloc, expressen el suport a la ciutadania en general i a tots els sectors més afectats per aquestes mesures, en especial l’agrícola, el ramader i diversos àmbits dels sectors industrial i de serveis. Seguidament, insten a la Generalitat de Catalunya i la resta d’administracions a començar a minimitzar de forma immediata l’impacte de l’actual episodi de sequera amb mesures que no perjudiquin més la ciutadania en general i l’economia productiva de la comarca. Com a tercer punt, insten a l’Agència Catalana de l’Aigua que efectuï les inversions necessàries per tal d’assegurar l’abastament en alta a tots els municipis de la comarca, reforçant i ampliant les actuals captacions, pous i fonts de subministrament i a la vegada, creant-ne de noves, atès que l’episodi actual de sequera no es preveu que sigui puntual sinó que passi a formar part de la situació estructural de l’Alt Empordà, com ja ha quedat evidenciat en els darrers anys, i només cal recordar els greus episodis de sequera dels anys 2007-2008. També reclamen una política de prudència a l’ACA davant les sancions que s’estan imposant als ajuntaments. I en aquest sentit, rebutgen que el recurs fàcil, davant una situació crítica com l’actual, sigui dirigir la seva atenció contra els ajuntaments, especialment els pobles petits, que no disposen de recursos per mantenir com cal les seves xarxes d’abastament ni disposen de mètodes de control davant de consums desmesurats. I tot plegat, segons subratllen, amb l’agreujant que alguns municipis que tenen voluntat de fer actuacions a les seves xarxes i que estan pendents de les resolucions d’atorgaments de les subvencions de l’ACA per executar-les, hauran rebut abans les propostes de sancions per part de l’ACA. Donen suport a la resolució del Parlament de Catalunya que reclama a la Generalitat que amb la major brevetat impulsi un decret de mesures extraordinàries i urgents per fer front a la situació de sequera. Aquest decret, que modificarà l’actualment vigent, ha de comptar, segons destaquen, amb el consens majoritari i les aportacions dels grups parlamentaris i els principals ens implicats i afectats, especialment les entitats més representatives de l’àmbit local, per tal d’assolir un decret amb un ampli consens polític i social i que pugui ser validat en el ple del Parlament previst pels dies 18,19 i 20 d’abril d’enguany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nova iniciativa a la Garrotxa per garantir el relleu agrari

olot

Cristóban Colon i Carina Sild, honoris causa de la UdG

girona
societat

Condemnada una advocada per enganyar l’Associació d’Avis del Bon Pastor

Barcelona
Infraestructures i Serveis

La millora de la C-37 entre Valls i Pont d’Armentera, aquesta tardor

Valls
Infraestructures i serveis

Nou itinerari per a vianants i ciclistes entre Manresa i Santpedor

Manresa
SOCIETAT

Col·labora amb projectes a Sudan, Haití, el Marroc i Palestina

Terrassa
Regne Unit

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90