Societat

societat

Finalitzen el nou tram de via verda que connecta Pont Major i Campdorà

Es tracta de més de 4 quilòmetres reservats per a les persones vianants i ciclistes

L’Ajuntament de Girona ha finalitzat el nou tram de via verda que uneix els barris de Pont Major i Campdorà, després que la setmana passada acabessin les obres de construcció i millora d’aquest recorregut. L’actuació, que s’ha dut a terme en diferents fases, ha consistit principalment en crear un camí i en millorar els trams ja existents que estaven en mal estat o eren estrets i de difícil accés. Es tracta de més de 4 quilòmetres que van des del cementiri de Pont Major fins a Campdorà, i que transcorren paral·lels al riu Ter.

En aquest sentit, l’alcalde de Girona, Lluc Salellas, ha remarcat que “des del govern de la ciutat volem liderar una política de mobilitat que permeti anar acostant els municipis veïns a través de la mobilitat sostenible. Els avenços per fer el carril bici a Sant Gregori, la nova estació de Girocleta a la plaça de Salt, l’augment de freqüències dels busos a Sarrià i Sant Julià i ara la finalització del carril bici fins a Campdorà ens permeten acostar-nos a aquest objectiu”.

En total, el projecte s’ha dut a terme en tres fases. La primera es va portar a terme el 2018 i va executar-se entre l’encreuament dels carrers del Portlligat i l’Illa de Tenerife i el pont de l’Aigua. En aquest cas es va convertir un carrer destinat als vehicles a una via verda pedalable que passa per darrere del pavelló i el camp de futbol de Pont Major. També es va millorar el petit camí existent entre el Centre Cívic Pont Major i el pont de l’Aigua.

La segona fase va consistir en la construcció d’una rampa des del pont de l’Aigua fins a l’estació de servei de Pont Major per unir el carril bici d’una banda i l’altra del pont.

Finalment, a l’última fase, s’ha adequat el camí existent entre l’estació de servei de Pont Major i Campdorà com a carril preferent per a bicicletes i vianants. A més, s’han creat zones de descans amb bancs, papereres i aparcaments per a bicicletes i s’ha creat l’accés a aquest carril des de l’àrea on s’ubica l’estació de servei de Pont Major, a tocar del pont de l’Aigua. En paral·lel, s’han dut a terme tasques de protecció com la construcció d’un mur a prop de la resclosa o guals perquè l’aigua pluvial pugui circular. Alhora, s’ha soterrat la instal·lació de telecomunicacions.

La darrera fase es va endarrerir a causa d’una obra d’emergència que es va haver de realitzar per reparar el col·lector de sanejament principal que porta les aigües residuals de diversos municipis fins a la depuradora. En concret, l’actuació es va dur a terme al marge dret del riu Ter, des del costat de l’estació de servei de Pont Major fins a la resclosa de Can Torres, afectant un tram d’uns 535 metres. Està previst que ara en aquesta part de via verda s’hi faci una restitució ambiental mitjançant vegetació complementària per tal de restaurar l’àmbit afectat per les obres.

Pel que fa al carril bici, s’inclou dins del projecte de foment i recuperació de l’espai fluvial del riu Ter “Turisme transfronterer fluvial i sostenible – Têt, Ter i Segre (TTFS)”, que compta amb una subvenció europea dins del programa Interreg V A Espanya-França-Andorra POCTEFA 2014-2020.

Mobilitat de l’àrea urbana de Girona

El projecte es tracta d’una actuació més per vertebrar l’àrea urbana de Girona a través d’una mobilitat sostenible. A banda d’aquest tram de via verda, en els últims mesos s’han dut a terme més projectes en aquesta línia. És el cas de la reforma de la plaça de Salt que ha permès crear un carril bici per connectar Girona amb Vilablareix. També s’ha millorat la freqüència de pas del bus que connecta Girona, Sarrià de Ter i Sant Julià de Ramis reforçant l’L6 i creant L16, que connecta Girona amb Sant Julià de Ramis cada quart d’hora. A més, s’ha tirat endavant el projecte de construcció del carril bici de Domeny a Sant Gregori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins