Societat

política

El PSC Girona lamenta que el conflicte per la desigualtat salarial impliqui despeses extres

Bea Esporrín afirma que es podia haver buscat fórmules per resoldre les desigualtats en comptes de presentar recursos a sentències

El PSC-Girona pel canvi lamenta que el conflicte de la desigualtat salarial a la plantilla municipal certifiqui “l’enèsim canvi d’opinió del govern en vuit mesos” i “no hagi evitat despeses extres a la ciutat”. Aquesta setmana, l’Ajuntament de Girona va anunciar que té la intenció de demanar una línia de crèdit a l’Estat per poder pagar les sentències favorables als treballadors municipals sobre les desigualtats retributives. Segons Bea Esporrín, regidora del PSC-Girona pel Canvi, “en una situació d’aquesta naturalesa un ajuntament hauria de buscar de seguida fórmules per resoldre les desigualtats dels seus treballadors, en comptes de presentar recursos a sentències que reconeixen un dret reclamat justament. Reclamacions, d’altra banda, que van acabar a la via judicial perquè l’Ajuntament no va voler resoldre la valoració dels llocs de treball quan tocava, en els termes que corresponia”.

De fet, durant el mes de gener, els jutjats van emetre vuit sentències referides a aquest conflicte, sis de les quals es van estimar, totalment o parcial, de manera favorable als treballadors. “Ho hem advertit des de fa temps als plens: recórrer les sentències favorables als treballadors va ser un error immens. Principalment perquè les seves reivindicacions són justes, tal com avalen els informes jurídics emesos per la secretaria de l’Ajuntament i dels quals el govern en va fer cas omís, i el fet de recórrer una sentència suposa una despesa extra al municipi” remarca la regidora.

Tot i així, des del grup municipal “celebrem que el tripartit Salellas abandoni per fi la via del conflicte amb els treballadors. És l’enèsima vegada que aquest govern canvia d’opinió, però val més tard que mai”. Esporrín matisa que “escoltar els treballadors ha de permetre que es resolguin problemes que ni Madrenas va voler afrontar, ni Salellas no ha volgut gestionar fins ara.”

Si s’estimen totes, les demandes poden suposar una càrrega de fins a 2 milions d’euros per a l’Ajuntament: 1,2 milions corresponen a les quantitats demandades pels treballadors, els interessos de demora i l’actualització de cotitzacions a la Seguretat Social. “El préstec que es demanarà i els interessos que perdrem en aquesta operació no haurien estat necessaris si s’haguessin portat de la forma correcta”, conclou la regidora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Un altaveu dissenyat per resistir les aventures de tot l’estiu

Barcelona

Signat el conveni amb Enric Ruiz per construir el Centre Cultural d’Arquitectura

figueres
Societat

Lleida aprova la renovació urgent del contracte de jardineria

Lleida
Ciències

Mor el psiquiatre i jesuïta Jordi Font i Rodon, reconegut amb la Creu de Sant Jordi (2003)

Salellas defensa la proposta urbanística pel nou Campus de Salut

GIRONA
medi ambient

Més de 600.000 afectats a la Xina pel tifó Gaemi, que va deixar 5 morts a Taiwan

barcelona
Energia

Declaració d’Impacte Ambiental a tres parcs eòlics a l’Ebre

Batea
judicial

Amnistiat Adrián Sas, l’activista condemnat per agredir dos mossos en l’aniversari de l’1-O

barcelona
societat

Un centenar de persones assisteixen a l'acte de record de la Carla

girona