Societat

Habitatge

Consum sanciona 79 grans tenidors per no haver ofert lloguer social

L’Agència Catalana del Consum ha sancionat 79 grans tenidors amb 6,07 milions d’euros per no haver ofert lloguer social a famílies vulnerables des de febrer de 2020, segons han avançat aquest divendres el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i el director de Consum, Albert Melià.

Dues empreses acumulen gairebé la meitat de les multes (2,7 milions d’euros). La penalització inclou 1.242 expedients oberts en els últims quatre anys. Segons Melià, s’ha incorporat com a mesura dissuasiva la publicació dels noms dels grans tenidors i les sancions imposades per no complir amb la normativa, sempre i quan la sentència administrativa sigui ferma.

També ha concretat que dels 79 grans tenidors sancionats, 27 acumulen més d’un expedient, tot i que el 52% dels processos engegats es concentren en dues empreses: Divarian Propiedad, amb 423 expedients, i Promotoria Coliseum Real Estate, amb 221, segons informa l’ACN.

A la vegada, Melià ha assenyalat que ja s’han publicat al Diari Oficial de la Generalitat 11 companyies a les quals se’ls ha multat per no complir amb la normativa, com ara Coral Homes, Altamira Santander Real Estate i Claysburg.

El director de Consum ha explicat que des del maig de 2023 l’Agència ha incorporat en tots els procediments sancionadors la publicació i difusió de la penalització i el seu nom un cop les empreses han esgotat la via administrativa. “Pot reforçar aquest efecte dissuasiu adreçat als grans tenidors i aquells que estan obligats” a complir amb la regulació, ha recalcat.

Les principals actuacions sancionadores són a l’àrea metropolitana de Barcelona (a la capital les competències són del consistori): 110 expedients a Badalona, 79 a l’Hospitalet, 66 a Sabadell, 64 a Terrassa, 60 a Santa Coloma de Gramenet, 52 a Mataró, 34 a Vilanova i la Geltrú, 29 a Rubí, 27 a Montcada i Reixac i 26 a Sant Boi.

Torrent ha detallat que les inspeccions s’han multiplicat per vuit en quatre anys i que les inspeccions dutes a terme en aquest període s’han incrementat un 779% respecte a 2020 (183 davant 1.792).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia