Societat

Mali

Alliberen en bon estat de salut tres italians segrestats a Mali

Els tres ciutadans italians formen part d’una família i havien estat segrestats el 2022 per una facció gihadista

Tres ciutadans italians que residien a Mali i que havien estat segrestats en 2022 per milicians gihadistes han estat alliberats aquesta nit en bon estat de salut i arribaran aquest mateix dimarts a Roma, segons han anunciat aquest dimarts fonts del govern italià.

“Vull expressar la meva més sincera felicitació per l’alliberament dels nostres tres compatriotes segrestats a Mali en 2022: Rocco Langone, la seva esposa Maria Donata Caivano i el seu fill Giovanni”, ha dit la primera ministra, Giorgia Meloni, que ha reconegut la labor dels serveis italians d’Intel·ligència a l’estranger per a l’alliberament.

La família Langone va ser segrestada el 19 de maig de 2022 en el seu domicili dels afores de la ciutat de Koutiala, al sud-est de Bamako, capital de Mali, on vivien des de feia diversos anys “en el si d’una comunitat de Testimonis de Jehovà plenament integrada”, segons una nota de l’Executiu italià.

“Es tracta d’una zona caracteritzada per la presència de milicians gihadistes; el segrest havia estat dut a terme per una facció gihadista que pot rastrejar-se fins al JNIM, Grup de Suport a l’Islam i els Musulmans, alineat amb Al-Qaeda, actiu en àmplies zones d’Àfrica Occidental”, explica.

Segons l’Executiu, “l’alliberament de la família ha estat possible gràcies a la intensa activitat duta a terme per l’Agència d’Intel·ligència i Seguretat Exterior (AISE) juntament amb el ministeri d’Afers exteriors i Cooperació Internacional, des del moment immediatament posterior al segrest, i en particular gràcies als contactes de l’agència amb els líders tribals i els serveis d’intel·ligència locals”.

“Malgrat la seva llarga captivitat, els membres de la família Langone es troben en bon estat de salut. Està previst que tornin a Itàlia avui a Roma”, han informat fonts de l’Executiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva