Societat

El Suprem no admet una querella contra Pisarello, Badia i Asens per l’Open Camp

Una empresa els acusava de diversos delictes per presumptament impedir que el projecte continués

El Tribunal Suprem (TS) ha decidit no admetre a tràmit la querella presentada per la mercantil Gaudi Innovatio SLU contra els diputats de Sumar Gerard Pisarello i Eloi Badia, contra l’exdiputat Jaume Asens i contra Marta Carranza, que va ser comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, per impedir que tirés endavant el projecte Open Camp. L’empresa es querellava per la seva actuació quan formaven part del govern municipal de Barcelona pels delictes d’amenaces condicionals, coaccions, extorsió, falsedat documental, frau funcionarial, prevaricació, suborn passiu i finançament il·legal de partit polític. El Suprem, però, no aprecia rellevància penal en els fets denunciats.

El TS exposa que en la querella es denuncien les actuacions realitzades pels querellats en un període dilatat de temps per impedir que el projecte Open Camp de l’Anell Olímpic arribés a bon port, un projecte que havia estat concertat entre l’empresa municipal BSM i la mercantil Open Camp.

BComú duia en el seu programa electoral la presa de mesures per aturar aquest projecte i va acabar obtenint l’alcaldia. El govern municipal va realitzar un conjunt d’accions per impedir que el projecte tirés endavant que, segons la querella, són constitutives de diferents delictes, però el Suprem creu que no hi ha raons que justifiquin l’obertura d’un procés d’investigació penal.

Hi ha una sèrie de fets que es refereixen a la falta de col·laboració institucional perquè el projecte es desenvolupés, que el Suprem en tot cas constata que podria donar lloc a accions civils o administratives per incompliment de contracte.

El parc temàtic Open Camp va tancar temporalment, segons l’empresa, després de poc més d’un any’uns mesos en funcionament. El mal resultat econòmic va obligar a buscar finançament després que l’Ajuntament descartés un rescat municipal. L’empresa va recriminar al consistori el poc suport polític a la divulgació de la seva oferta d’oci.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia