Societat

SOCIETAT

Desnonen tres generacions de la mateixa família a Barcelona

Mare, filla i neta lliuren les claus davant “la pressió de la propietat”, denuncia el Sindicat d’Habitatge del Raval

Tres generacions de dones de la mateixa família, àvia, mare i neta de quatre anys, han estat desnonades aquesta setmana del pis on vivien, al carrer paral·lel de Barcelona, sense que la propietat –contra qui l’Ajuntament ha obert un expedient sancionador– hagi proporcionat un lloguer social, malgrat el reconeixement de la seva situació de vulnerabilitat. “Hem normalitzat que hagis de marxar de casa” ha explicat a l’ACN la portaveu del Sindicat d’Habitatge del Raval, Joana Sales, que ha detallat que la família ocupava el domicili des de feia quatre anys i per “la pressió de la propietat es va veure obligada a lliurar les claus”. Sales ha explicat que era el tercer intent d’expulsió del pis, “una maniobra de maltractament psicològic” del titular, el fons d’inversió Cerberus, segons ha denunciat.

La manera de fer fora de l’habitatge la família de la Luisa és un “desnonament extrajudicial o invisible i que pateix la classe treballadora de la societat”, ha dit la portaveu del Sindicat d’Habitatge del Raval. A la vegada, ha carregat contra “la dinàmica de posposar desnonaments, que suposa molt de desgast”, una pràctica, ha subratllat Sales, que utilitzen aquest tipus de fons.

La portaveu del sindicat d’habitatge ha recordat que era el tercer intent de desnonament, poc més de quatre mesos després del darrer i uns dos anys després del primer avís. Sales ha precisat que gràcies als recursos presentats per l’organització, apel·lant al decret llei de la pandèmia pel qual no es podien executar desnonaments a famílies vulnerables, es va permetre que la família pogués viure quatre anys al pis. “Al final, arriba un punt que cedeixes i acabes entregant les claus”, ha lamentat.

Segons ha concretat Sales, la Luisa està a la mesa d’emergència perquè se li adjudiqui un pis, però li tocarà “esperar quatre anys”, ha calculat i mentrestant pot ser que visqui entre pensions i hostals.

Sales ha explicat que la Luisa “està molt malament, molt ansiosa” i que tot plegat és fruit “del sistema en el qual es viu i als límits que arriba”. “Són situacions molt dures. Tota la societat ha normalitzat que hi hagi desnonaments, s’hagi de marxar de casa, que hi hagi pisos buits i segueixi l’explotació a la feina. No és normal”, ha lamentat.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona ha informat que els serveis municipals han atès la família des de principis del 2021, i que actualment està tramitant un expedient sancionador, pendent de resolució, contra la propietat perquè no ha complert amb l’obligació d’oferir un lloguer social.

Des de l’Ajuntament han confirmat que la família de la Luisa compleix amb els criteris de vulnerabilitat i que estan “a l’espera d’adjudicació d’un habitatge social públic”. Tot i que se li ha ofert un allotjament d’urgència, el consistori afirma que la família l’ha declinat. En tot cas, també s’ha activat el servei de guardamobles que ofereix Serveis Socials per guardar les pertinences de la família.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins