Societat

Olot

Cap fillol sense la mona dels dilluns de Pasqua

Olot es convertirà el proper dilluns de Pasqua i per setzena vegada en la capital de les persones que no tenen padrí i, per tant, es queden sense el tortell pasqual que mana la tradició. La casuística és molt àmplia: des dels qui s’han fet grans i el padrí considera que el tortell ja no cal, fins als qui per cultura, religió o altres tradicions mai no han tingut aquest dolç tan emblemàtic.

Cacau pastisseria d’Olot fa possible que tothom tingui padrí. A part del vessant popular, la Mona per als qui no tenen padrins té un vessant reivindicatiu. Aquest any és, segons Lluís Riera, el promotor de les setze edicions d’aquest acte i propietari de Cacau pastisseria, una de les més disruptives, ja que incideix de ple en la polèmica dels costos ambientals i socials de la potent agroindústria garrotxina. I és que, amb 200 quilos de xocolata, reprodueix un camió de porcs. “Partim del fet que hi ha dues coses que han determinat, al llarg del temps, Olot i la Garrotxa. Per un cantó, la geologia dels volcans i, per un altre, el treball amb l’embotit des de la forma més ancestral encara vigent fins a la gran agroindústria. Aquests elements han configurat, al llarg dels temps, la nostra idiosincràsia. Ho fan i tot fa pensar que ho seguiran fent amb tots els beneficis i adversitats”, afirma Riera.

L’artista internacional Quim Domene serà l’encarregat aquest any de trencar la mona i el cartell l’ha fet ell mateix reformulant artísticament el de la campanya històrica “Olot és natural” amb una imatge de l’escorxador i un porc volador d’aire pinkfloydià, en comptes de la silueta dels volcans Montsacopa i Montolivet i el campanar de Sant Esteve originals. La mona ha estat creada pels xocolaters i escultors Lluís Riera, abans citat, i Miquel Alari.

L’acte es farà, com cada any, el dilluns de Pasqua –1 d’abril– a les 12 h a la plaça Major d’Olot. L’organitzen Cacau Pastisseria, La Greda i Can Carbasseres i, per primera vegada, inclou un espectacle pensat conjuntament amb Arriant Produccions.

Qui vulgui pot col·laborar comprant petites figures a Cacau Pastisseria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona