Societat

La monarquia

La dona ‘treballadora’

Era qüestió de temps que la influencer oficial del regne, Victòria Frederica, trobés una feina estable que fes honor al seu brillant currículum. La nostra princesa preferida serà finalment un exemple per a totes les joves espanyoles amb talent que aspiren a fer-se un lloc en aquest món de bojos que ens ha tocat viure. La llicenciatura, els màsters i els doctorats de la filla de la infanta l’han portat exactament allà on es mereix: a fer televisió porqueria a Antena 3.

El seu fitxatge pel programa El desafío d’Antena 3 és la notícia més comentada sobre ella des que el seu pare, el gran Jaime de Marichalar, va dir allò de “Se parece a su madre, la pobre” quan la infanta Helena va mirar de mostrar-la orgullosa davant la munió de fotògrafs que es van aplegar a la sortida de l’hospital.

La filla de la infanta, sense ofici però amb benefici, és la cinquena en la línia de successió de la corona. Es veu que no ha demanat ni permís a la família reial per participar en un xou al costat d’altres presumptes celebritats en què només es tracta durant uns dies de no fer gaire el ridícul mentre fas proves de més o menys dificultat. I després, és clar, passar per caixa, com tot bon obrer o obrera de qualsevol altre sector.

Per a Antena 3 el fitxatge d’una filla dels Borbons ja és tota una victòria, com diu el propi nom de la noia. No hi ha res més espanyol que palplantar-se davant del televisor per veure un famós o una famosa fent alguna cosa, la que sigui. Qui s’emportarà una part del pastís és l’ínclit Pablo Motos, productor del programa. Ser una mica fatxa i mal presentador i entrevistador no equival a ser ximple.

Sembla que la noia, coneguda també per la seva afició als toreros i a Vox, ha posat alguna condició per sortir en pantalla. La seva presència en prime time a Antena 3 és defensada per assessors d’imatge que consideren que coses com aquesta apropen més la família reial a la societat, sobretot als més joves.

L’altre gran fitxatge del programa és una certa Genoveva Casanova, el mèrit de la qual és haver-se casat amb un altre membre de l’aristocràcia carpetovetònica ibèrica, el duc d’Alba, Cayetano Martínez. També hi haurà, entre altres intel·lectuals de categoria, un torero, una que es diu Lola Lolita i Torrente (Santiago Segura), que farà de jurat.

L’‘altra’ Victòria

Costa de creure que aquesta jove i el seu germà, el no menys famós Froilà de Marichalar i Borbó, siguin descendents directes de la gran reina Victòria, que va governar sobre l’imperi més gran mai conegut a la terra, el britànic. També és cert que entremig hi ha hagut prou antecessors en la línia monàrquica perquè els considerats descendents oficials hagin tingut algun pare no precisament amb sang blava. És una de les poques explicacions que se m’acudeixen per entendre com l’herència d’una dona que va complir la seva missió divina amb tanta força hagi acabat en aquestes mans.

De Jaume I a Pocholo

Probablement l’aristòcrata que més vergonya aliena ha provocat a la televisió és Pocholo Martínez-Bordiu, emparentat amb les “grans cases” del franquisme i la tradició espanyola. És baró de Gotor, un títol que va concedir el mateix Jaume I als seus antecessors, parents de l’antipapa Benet XIII d’Avinyó. Es va casar amb una filla d’Adolfo Suárez, és gendre del marquès de Villaverde, el conegut gendre de Franco, i el seu currículum inclou experiència com a relacions públiques en discoteques i un empresonament a l’Uruguai per possessió de drogues. Xavier Sardà el va esprémer a Crónicas marcianas i ha aparegut en tota mena de xous, on ha exhibit greus problemes per comunicar-se.

Olivia, la pionera

La primera aristòcrata que formava part de la família dels Borbons i que va mirar de saltar a la fama en un programa de televisió va ser Olivia de Borbón (Antena 3), filla de Francisco de Palau de Borbón, duc de Sevilla i cosí del rei emèrit. Blanca, la filla de Leandro de Borbón, oncle de Joan Carles I, va aparèixer a La granja (Telecinco). Un jove que es feia dir Ignacio de Borbón, model de professió, també va participar a Supervivientes. Deia que era cosí llunyà de Felip. La filla de Margarida de Borbón, germana del rei, María Zurita, va fitxar per MasterChef, i un cosí segon del rei, Juan Alfonso Milán, va intentar sense èxit fer-se conèixer a Pesadilla en El Paraíso.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona