Societat

gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

Els millors pizzers del món faran demostracions, xerrades i participaran en un concurs per triar el millor ‘piazzolo’ de pizza napolitana

El saló Alimentària, que entra avui en el seu segon dia, ha apostat per la pizza i per recordar que a Barcelona és on hi ha algunes de les millors pizzeries del món fora de Nàpols (en particular) i d’Itàlia (en general),com la Sartoria Panatieri, del carrer Provença, La Balmesina, del carrer Balmes o les de la cadena Grosso Napoletano. Avui a Alimentaria&Hostelco es citaran alguns dels millors piazzolos (xefs pizzers) del moment, entre els quals Diego Vitagliano, amo i xef del 10 Diego Vitagliano Pizzeria de Nàpols, la considerada millor pizzeria del món, i Rafa Panatieri i Jorge Sastre, de la Sartoria Panatieri de Barcelona, considerada la millor pizzeria d’Europa i tercera del món. Els pizzers parlaran de les seves especialitats i filosofia.

Diego Vitagliano, guanyador del lloc número 1 en el 50 Top Pizza World 2023, la guia de pizzes més prestigiosa del món, té molta relació amb Barcelona. El mes de novembre, per exemple, va venir a cuinar a quatre mans amb Fabrizio Polacco, de la cadena Grosso Napoletano, amb qui va crear una pizza d’edició limitadata que Grosso Napoletano va tenir a la carta durant tot un mes. Grosso Napoletano , que té a Catalunya diversos restaurants, està considerada la tercera millor cadena de pizzeries artesanals del món en la mateixa llista 50 Top Pizza World 2023 i la primera cadena (cadena, no establiment individual) de l’Estat.

El que sí és el millor restaurant de pizzes d’Europa és el barceloní Sartoria Panatieri, del carrer Provença, tercera a nivell mundial. Els responsables d’aquesta ’sartoria’ ja van ser protagonistes al Fòrum Gastronòmic de Barcelona del mes de novembre passat.

Diego Vitagliano és el pizzer que avui tindrà més feina ja que en una altra exhibició farà pizzes a quatre mans amb Andrea Lecca, de la Trafalgar Pizza Club, del carrer Trafalgar, que va guanyar el recent campionat Mundial de Pizza, i encara en una tercera exhibició de les haurà amb Alessandro Signore, del Nap (Neapolitan Authentic Pizza), que té restaurants a Barcelona, a Madrid i a Sant Sebastià.

També avui els germans Ciro i Antonio Coppola, , propietaris del Gruppo Coppola, que té establiments a Milà, el llac Como i Bèrgam faran una màster class sobre l’autèntica pizza napolitana i la pizza fregida.

Concurs Vera Pizza Napoletana 

El concurs organitzat dilluns per Associazione Verace Pizza Napoletana, una entitat reconeguda per la Unesco que vetlla per l’autèntica pizza napolitana,en aquest cas les que es fan a l’Estat espanyol, els guanyadors van ser Salvatore Ambrosino, napolità que treballa al Bella Napoli de Barcelona, Vincenzo Angellotti , que treballa al Nap ( (Neapolitan Authentic Pizza) Bilbao i Pasquale copersito , també nascut a Nàpols i que treballa al Nap de Barcelona.

Les diferents empreses que fan pizza i tenen estand a Alimentaria&Hostelco son les que atrauen més visitants en les seves degustacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva