Societat

La CUP vol que comparegui Elena i Campuzano pel suïcidi de l’home desnonat a Sabadell

L’Ajuntament diu que assumirà el cost de l’enterrament “tal com es fa en casos de vulnerabilitat social i econòmica” i que busca una alternativa residencial per la parella que té problemes de mobilitat

La CUP ha demanat les compareixences a la Diputació Permanent del Parlament de Catalunya del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, arran del suïcidi d’un veí de Sabadell en ser desnonat dimarts passat i després que la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Sabadell (PAHC) ho hagi donat a conèixer avui a la xarxa X.

Els anticapitalistes, i com ha penjat també a les xarxes el diputat sabadellenc Xavier Pellicer, han entrat a registre una bateria de preguntes a l’entorn del succés, exigint explicacions als dos responsables de les conselleries que actuen en les ordres de desnonaments i denuncien que els protocols per a persones que estan en situació de vulnerabilitat “s’incompleixen constantment”. A més, critiquen que els Mossos d’Esquadra haurien de treballar per protegir el dret a l’habitatge.

Des del consistori, l’alcaldessa, Marta Farrés, assegura a la xarxa que esta “trista i colpida per la mort de l’Àlex”, expressa el “seu condol i estima als seus familiars i amics i afegeix que “s’han activat tots els serveis i recursos d’acció social pel suport i acompanyament de la seva companya, que té problemes de mobilitat. L’equip de govern (PSC i Junts) ha anunciat que té disposició “plena” a assumir el cost de l’enterrament “tal com es fa en casos de vulnerabilitat social i econòmica” per tal que el veí de Sabadell “pugui tenir un comiat digne”.

El Síndic de Greuges de Sabadell, Josep Escartín, també ha lamentat el fet que “constata que l’habitatge no és un dret fonamental garantit en la nostra societat” i ha afegir que posarà els fets “en consideració de la Síndica de Catalunya”.

Les reaccions ales xarxes no s’han fet esperar de les diverses formacions polítiques. El portaveu d’ERC, Gabriel Fernández, ho ha qualificat de “notícia trista, horrible i indignant”, expressant que “quan defensem que l’habitatge és una qüestió moral, social i política, no és perquè sí. Ha de ser un dret humà fonamental i que cal garantir sempre i en tota circumstància per la societat”. En termes similars s’ha expressat l’expresidenta del Parlament, la també sabadellenca Carme Forcadell: “Colpida per aquesta terrible notícia. L’habitatge és un dret i aquests desnonaments són inacceptables en una societat realment democràtica”.

El portaveu del comuns, Joan Mena, ha donat “tot l’escalf i la solidaritat amb la família”, ha assegurat que a PAHC de Sabadell “fa una feina incalculable”, però que “les administracions (totes) hem de tenir mecanismes per evitar al màxim que això passi. El dret a l’habitatge forma part del dret a la vida”.

La Crida per Sabadell, de la seva banda, ha emès un comunicat en el que manifesten que han ffet “una petició immediata per saber quines són les accions que s’estan fent per acompanyar a la dona, en situació de dependència i totalment desemparada” i si van reaccionar en conèixer el desnonament per acompanyar a la família, que feia dècades que vivia al mateix domicili. A més també reclamen l’aturada immediata dels desnonaments.

El govern municipal ha assegurat que no es tenia informació prèvia sobre l’home i que la dona “feia anys” que no s’adreçava als Serveis Socials. En el moment que el consistori va tenir notícia del desnonament va intentar contactar amb la dona “diverses vegades per poder treballar el cas, sense èxit”. El govern municipal ha indicat que ara s’actua per garantir a la dona una alternativa residencial adequada a la seva situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona