Societat

Moda

La moda farà l’ullet a la tecnologia en la propera 080 Barcelona Fashion

“La sostenibilitat, la diversitat i el feminisme ja forma part de l’ADN de la plataforma ”, diu Agnès Russiñol, directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya

La 33a edició de 080 Barcelona Fashion, que se celebrarà del 9 al 12 d’abril al recinte Modernista de Sant Pau, permetrà descobrir les novetats de 24 dissenyadors i dissenyadores i marques que presentaran les seves col·leccions, entre les quals els consagrats Custo Barcelona, Dominnico, Eñaut, Escorpion, Lola Casademunt By Maite, Menchen Tomas, Simorra, The Label Edition, Txell Miras o Sita Murt, que aquest any celebra el centenari de la marca i, per tant, s’espera una desfilada “molt emocionant” perquè, entre d’altres coses, no hi ha tantes marques catalanes que tinguin cent anys.

Enguany hi haurà un espai nou obert a tot el públic en general (no caldrà cap invitació per entrar-hi) que estarà situat al Pavelló de la Puríssima del recinte de Sant Pau. L’espai, la iniciativa es dirà 080 Aesthetics. “Hi haurà una zona de música , amb una programació de Dj, també un espai amb bar perquè s’hi pugui prendre alguna cosa i una altra per descansar i que sigui una espècie de meeting point. Aquesta serà una zona dedicada a l’art digital on els artistes que hi participen la particularitat que tenen és que en algun moment de la seva vida professional han treballat pel sector de la moda”, explica Agnès Russiñol, directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), que és qui organitza aquesta plataforma. “Els artistes seleccionats per aquest 080 Aesthetics son de renom a nivell internacional que en algun moment han treballat per marques de moda”.

“La idea d’aquesta nova edició de la 080 és que explorem altres formes d’expressió artística en el ben entès que la sostenibilitat, la diversitat i el feminisme que hem anat destacant en les darreres edicions dels últims anys, ara ja no ho volem destacar perquè ja forma part de la plataforma, ja és ADN”, explicita Russiñol. Això vol dir que la diversitat en el càsting de les i els models està assimilat i hi haurà diverses propostes lligades a la sostenibilitat i la diversitat. Russiñol, entre aquestes, destaca, per exemple, la desfilada de moda adaptada que farà la marca Free From Style. L’any passat va ser una firma convidada i ja va protagonitzar una desfilada amb roba per a persones amb mobilitat reduïda. Aquest any no és una firma convidada. Ha estat una de les 24 seleccionades.

“Una de les coses que ens quedava era relacionar la moda amb altres disciplines artístiques i amb la innovació tecnològica, i això és precisament el que ham fet ara amb la 080 Aesthetics, un diàleg entre la música, l’art digital i la moda”, diu Russiñol. La 080, plataforma per donar a conèixer la moda i les creacions que es fan a Catalunya desperta cada vegada més l’interès internacional. L’any passat es van acreditar 50 mitjans estrangers i enguany la xifra ja s’ha superat tot i que encara queden dies acreditar-se.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins