Societat

infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Estarà tancat fins al Masnou

El temporal Nelson s’ha emportat la darrera sorra que quedava a la platja de les Roques

A causa de les obres de descontaminació del talús de la platja de les Barques, el passeig marítim de Montgat estarà tancat al pas de vianants del 2 al 5 d’abril de 8 a 18 h des de Montgat fins el Masnou, ha informat l’Ajuntament de Montgat.

Les obres de descontaminació del talús de la platja de les Barques de Montgat van començar a mitjans de març. Era una obra “pendent d’execució des del 2022, que s’ha allargat fins ara per dificultats de tramitació administrativa”, segons informa la revista municipal de Montgat, que assegura que “després de mesos d’aturada a causa de tràmits burocràtics entre administracions supramunicipals, les obres han hagut de començar per urgència: davant la minva de la sorra de la platja”. En començar les obres hi havia la possibilitat que l’aigua impactés contra el talús i arrossegués tant les terres que estan contaminades com la sorra de la platja, motiu pel qual l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), responsable de la costa, “ja les està retirant”. Els veïns que viuen en unes casetes tocar de la sorra de la platja, on abans hi havien hagut uns banys, ja s’han fet a la idea que aquest any no tindran platja. “Ni tindrem platja ni aviat casa, perquè Costes ja fa anys que ens vol fer fora”, explica una veïna que viu en una de les darreres cases, propietat de la família del seu marit des de fa desenes d’anys. Una altra veïna assegura que “des que van fer el Port de Masnou que ens hem anat quedant sense sorra. La realitat és que el mar va guanyant terreny i no hi ha res a fer”.

Com a mesura preventiva mentre durin les obres, l’Ajuntament de Montgat, tal com explica en el seu butlletí oficial, ha tallat l’accés de vianants a la platja, des de l’espigó fins a la plaça Sant Joan, per permetre el trànsit de màquines, camions i vehicles d’obra. A més, s’ha prohibit el pas de vianants pel Passeig des del tram de la Torre de Guaita fins a la Riera d’en Font.

Un cop senyalitzada la prohibició de pas per la zona de la platja i el passeig, i traslladades les instal·lacions del Club Marítim Montgat a la zona de l’espigó, la maquinària ha consolidat el ferm de la platja per poder garantir el pas segur dels vehicles i maquinària de treball necessaris per executar aquests treballs.

El talús –informa el consistori– representa el primer pas crucial per a l’ampliació del Passeig del Mar. “El projecte contempla l’ampliació del passeig fins a l’espai on antigament s’ubicava la subhasta del peix, la construcció d’una rampa d’accés fins a la platja i la creació d’un nou àmbit dedicat a la subhasta, així com una plaça adreçada a la comunitat”.

Mentrestant, les embarcacions recreatives dels socis del Club Marítim Montgat, sobretot patins a vela, han quedat arraconades a un racó del principi de la platja de les Barques, tocant al turó. També allà hi han instal·lat el petit local, semblant a un gran contenidor, que els hi fa de local social. El cas és que davant del club és l’únic lloc on hi ha una mica de sorra de platja, però aquest estiu serà impossible que es faci servir pel bany perquè serà l’únic pas per on entrar i sortir les embarcacions.

És possible que totes aquestes obres impedeixin de gaudir d’una temporada de platges.

Alhora, a la platja del costat, la que queda més aprop de l’estació de tren de Montgat, la platja de les Roques ja no hi queda sorra. El temporal Nelson d’aquests darrers dies ha acabat per emportar-se els darrers trossos de sorra que quedaven.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat