Societat

El Partit Antitaurí (PACMA) també rebutja el Decret que legalitza la caça en barraca i hi presenta al·legacions

"Des d'Europa fa més de trenta anys que es lluita per acabar amb aquest tipus de caça", recorda el col·lectiu

El Partit Antitaurí Contra el Maltractament Animal (PACMA) s'ha afegit a l'ofensiva ecologista contra el Decret del Departament de Medi Ambient i Habitatge que legalitza la caça en barraca, modalitat de llarga tradició a les Terres de l'Ebre.

El PACMA ha anunciat que també ha presentat al·legacions contra aquest Decret que, segons denuncien, va en contra de la normativa europea, estatal i catalana. Des del Partit Antitaurí han lamentat alguns dels aspectes d'aquesta normativa que "s'ha escrit per beneficiar els caçadors", i han deixat clar que les al·legacions arribaran al tribunal europeu. Concretament, el Decret, publicat al DOGC el passat 8 d'agost, regula l'autorització excepcional per a la captura de túrdids amb els mètodes tradicionals del vesc i del filat.

Les al·legacions del PACMA rebutgen la fonamentació de "tradicionalitat" que la Generalitat atribueix per autoritzar la caça en barraca ja que no té en compte l'incompliment de la legislació vigent sobre la conservació d'espais naturals i fauna silvestre. El Partit Antitaurí lamenta que la única justificació del Decret per autoritzar la captura amb vesc i filat és "considerar-la com una activitat de lleure".

La representant del PACMA a les Terres de l'Ebre, Dora Casadó, ha explicat a l'ACN que han decidit presentar al·legacions al Decret després de detectar "moltes mancances i irregularitats". Per Casadó, aquesta legalització "només beneficia els caçadors en barraca", i ha lamentat que no s'hagi tingut en compte el fet que sigui un mètode "indiscriminat" i "no selectiu".

Precedents legals
El Partit Antitaurí deixa constància en les seves al·legacions que la caça amb vesc i filat "atempta contra la biodiversitat", i recorda que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (UE) ja ha dictat sentències contràries a l'autorització d'aquest mètode de caça per part de la Diputació de Guipúscoa i la Generalitat Valenciana.

Tot i que el Decret estableix una sèrie de limitacions i controls sobre el nombre de captures, les espècies caçades, els reclams permesos, i els horaris, entre altres; Casadó ha recordat que "això és molt difícil de controlar". La representant del PACMA ha recordat que fa un parell d'anys es va fer una prova pilot d'autorització de la caça en barraca que va acabar amb un bon nombre de denúncies i actuacions per part del cos d'Agents Rurals.

Tot i que les al·legacions s'han presentat a la Generalitat contra aquest Decret, el PACMA preveu també fer arribar el seu rebuig al tribunal europeu. "Des d'Europa fa més de trenta anys que es lluita per acabar amb aquest tipus de caça i farem arribar la nostra denúncia perquè anul·lin l'autorització", ha explicat Casadó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Nova edició de Guíxols Flors amb molta participació

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

Col·lapse general a Rodalies que es pot allargar a demà

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot