Societat

Societat

Mor Carles Pla, catedràtic de biologia de la UdG i un històric del rugbi català

També era un aficionat al rugbi i va ser directiu del Club de Rugbi Sant Cugat

L’excatedràtic de biologia i genètica a la Universitat de Girona (UdG), Carles Pla Zanuy, va morir dimecres, a conseqüència d’un càncer.

Va estudiar biologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i es va especialitzar en genètica. A finals dels anys setanta va formar part de l’equip docent que va consolidar els estudis de biologia a la UdG. Segons el seu amic Joan Miró, tenia fama de ser bon professor, simpatitzava amb els alumnes i provocava que aquests el seguissin. Dins de la universitat també va ser cap del departament de Biologia, degà de la Facultat de Ciències i director del Laboratori d’Ictiologia Genètica, des d’on va dedicar-se a l’estudi de les poblacions de peixos mitjançant l’anàlisi dels canvis genètics.

Al llarg de la seva vida va publicar nombrosos articles científics, va fer cursos de divulgació, va aportar idees sobre piscifactoria i va fer diverses estades de recerca a Seattle (Estats Units). L’any 2003 va ser nomenat catedràtic de la Universitat de Girona de l’àrea de genètica i biologia i l’any 2016 va ser reconegut professor Emèrit.

La seva vinculació amb el món de l’esport va ser a través del bàsquet. Va començar fent d’entrenador, però ràpidament va trobar un esport que encara l’apassionava més, el rugbi. Va unir-se al Club de Rugbi Sant Cugat, un dels clubs més destacats en aquesta disciplina esportiva a Catalunya. Va formar part de diverses juntes directives com a tresorer i també va ser delegat del primer equip masculí, i delegat de les seleccions catalanes de rugbi. Però la seva millor contribució en aquest esport va ser traslladar aquesta passió als seus fills. La Júlia, la Bàrbara i en Pol, han estat tres grans jugadors de rugbi, internacionals amb la federació catalana i l’espanyola, i la Bàrbara i en Pol van arribar a disputar uns Jocs Olímpics (Rio, 2016).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona