Societat

patrimoni

Culmina la restauració del monument a Rafael Casanova

A punt per lluir durant la Diada de Sant Jordi. El monument de Rafael de Casanova, situat a la illeta on conflueixen els carrers d’Ali Bei i la Ronda Universitat ja ha recuperat la seva fesomia habitual després que s’hagin retirat les bastides que han permès dur-hi a terme els treballs de restauració.

Els treballs dels tècnics de l’empresa ECRA, per encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona, s’han dut a terme segons el calendari previst, entre els mesos de març i abril. La restauració del conjunt escultòric tenia com a principal objectiu polir el pedestal damunt el qual es dreça l’estàtua de qui va ser conseller en cap de Barcelona durant el setge de 1714.

Aquest pedestal és obra d’Alexandre Soler March amb un sòcol amb figures femenines en baix relleu de l’escultor Josep Llimona i, en un primer moment , estava situat en un altre punt de la ciutat i en ser traslladat fins a l’emplaçament actual en el moment d’ajuntar les peces de la columna es va fer de manera maldestra, deixant a la vista unes cicatrius de ciment que travessaven el cos de les figures femenines que s’hi representen. Ara, després de la feina pacient dels professionals de la restauració, el conjunt ha recuperat l’harmonia que havia perdut.

Els treballs de manteniment també han comportat la neteja de l’estàtua del conseller que empunya la bandera de Santa Eulàlia, una peça de bronze que va ser creada el 1888 per Rossend Nobas. En un primer moment, l’estàtua es va posar a l’actual passeig de Lluís Companys i amb el temps es va posar al lloc actual on una placa a la part posterior del pedestal hi diu que es creu que és el lloc on Casanova va caure ferit l’11 de setembre de 1714.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona