Societat

Les tres urgències que definiran la lluita del moviment veïnal: l’amiant, el padró i la sanitat

Són les prioritats que ha definit la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya en el pla de treball del pròxim any

No són problemes emergents, sinó més aviat cronificats, però la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) els té ben presents i els ha definit com a objectiu clar per dirigir-hi campanyes arreu de Catalunya en els pròxims mesos. Es tracta de l’obligació legal (molt desatesa) de treure l’amiant dels barris, de fer efectiu el dret a l’empadronament (un altra necessitat regulada però vulnerada) i la urgència d’aturar el desmantellament de la sanitat pública, els tres punts més prioritaris definits en el Pla de Treball per al 2024.

Les més de 400 associacions veïnals i federacions adherides a la CONFAVC han fet avui la 39a Assemblea General de les Associacions Veïnals i han fixat aquest full de ruta, que també inclou l’extensió de l’agenda feminista i la lluita contra les violències masclistes des de la proximitat.

El Pla de Treball també dóna continuïtat en l’extensió de projectes de la Confederació que enforteixen la intervenció comunitària del moviment veïnal, com Aula Actual, el projecte que treballa per l’accés de l’educació universitària d’alumnat vulnerable.

En la trobada d’avui s’ha oficialitzat l’ingrés a la CONFAVC de la FAV de Vilanova i la Geltrú (i les seves 19 entitats veïnals) així com les associacions veïnals de Can Bergay (de Cabrils); l’AV de Can Calders (de Sant Feliu de Llobregat) i l’AV de Sales i Grup Sant Jordi (de Viladecans).

El president de la CONFAVC, Jordi Giró, ha destacat que davant d’un moment gris “per les guerres i el genocidi de Gaza, la pitjor notícia és que el risc de pobresa severa i també en menors de 16 anys ha crescut en el darrer any, segons les estadístiques”. “Aquesta xifra, que té rostres de veïns i veïnes rostres, està enquistada de fa anys ens està indicant que estem deixant d’atacar factors com el sistema distributiu de la riquesa que queden pendents”, hi ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona