Societat

societat

Detenen un antiquari barceloní per vendre il·lícitament una figura egípcia

La figura, de la qual el detingut n’hauria falsificat la documentació, està valorada en 190.000 euros

L’home va ser detingut com a presumpte responsable dels delictes de blanqueig de capitals, contraban i falsedat documental

Agents de la Policia espanyola han detingut a Barcelona un venedor d’antiguitats per la venda presumptament il·lícita d’una escultura egípcia valorada en 190.000 euros. Es tracta d’un cap d’una escultura que data aproximadament del 1450 aC. La investigació es va iniciar a finals de l’any passat, quan les autoritats dels Països Baixos van remetre un document en què es comunicava que un objecte arqueològic i de patrimoni cultural egipci, venut en aquell país, hauria estat comercialitzat il·legalment en el mercat europeu. L’escultura l’oferia una galeria de Suïssa durant la fira anual d’art The European Fine Art Fair de Masstricht, després d’haver-la comprat a una galeria alemanya. La propietària de l’escultura va tenir coneixement que la peça hauria estat adquirida a un galerista espanyol, a qui es vinculava amb el comerç d’antiguitats en zones de conflicte com el nord d’Àfrica i el Pròxim Orient. Per aquest motiu, la galeria va decidir entregar la peça a la policia holandesa. La investigació va permetre acreditar que la peça havia estat adquirida el juliol del 2015 pel responsable d’un establiment barceloní a una empresa internacional amb seu a Bangkok.

El galerista de Barcelona va justificar l’origen de la peça aportant un document que recollia informació sobre diverses peces arqueològiques d’una col·lecció espanyola dels anys 70 i que va fer servir per falsificar l’origen de l’escultura, amb dades d’una peça similar que podria encaixar amb la descripció. L’arrestat coneixia l’origen il·lícit de l’escultura intervinguda i havia fet diverses maniobres per crear-li un passat que amagués el seu origen real. Els investigadors però van acreditar que el document era fals.

Finalment, l’home va ser detingut com a presumpte responsable dels delictes de blanqueig de capitals, contraban i falsedat documental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions per no llançar bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona